Οικονομία

Πάει… τρένο η Γερμανία, παρά το σκάνδαλο της Volkswagen

Το γερμανικό επιμελητήριο των εταιριών χονδρεμπορίου και εξαγωγών BGA αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για την φετινή αύξηση των εξαγωγών, λέγοντας ότι η ζήτηση από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα αντισταθμίζει τις πιο αδύναμες αναδυόμενες αγορές και το όποιο αρνητικό αντίκτυπο από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της Volkswagen.

Η BGA ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει οι εξαγωγές να αυξηθούν έως και 6% φέτος και οι εισαγωγές κατά 4%. «Τόσο οι εξαγωγές και οι εισαγωγές θα ανέλθουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ» ανέφερε σε ανακοίνωση η BGA. Η αύξησή τους θα συνεχιστεί χάρη στην ισχυρή ζήτηση από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που αναμένεται να υπεραντισταθμίσει την επιβράδυνση στην Κίνα.

«Δεν θα υπάρξει μακροπρόθεσμη ζημιά στην καλή φήμη των γερμανικών προϊόντων από το σκάνδαλο VW», ανέφερε η BGA, προσθέτοντας ότι η γερμανική βιομηχανία δεν αποτελείται μόνο από μία μεγάλη εταιρία αυτοκινήτων και ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις, κυρίως οικογενειακές, δεν επηρεάστηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κάτω από 85.000 δολάρια η αξία του Bitcoin
Συνεχίζεται η πτώση στις αγορές κρυπτονομισμάτων - Το Bitcoin έχει χάσει 33% σε σύγκριση με το πρόσφατο ρεκόρ υψηλής τιμής στις αρχές Οκτωβρίου
Bitcoins