Οικονομία

Παραιτήθηκε λόγω σκανδάλων ο πρόεδρος της Barclays

Ο πρόεδρος του τραπεζικού κολοσσού ανακοίνωσε πριν από λίγο και επίσημα την παραίτηση του μετά τις κατηγορίες για χειραγώγηση τόσο του επιτοκίου Libor όσο και του Euribor, με τα οποία δανείζονται εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Barclays Marcus Agious αναγνώρισε πως οι κατηγορίες χειραγώγησης ”επέφεραν ολέθριο πλήγμα στην αξιοπιστία της τράπεζας” και συμπλήρωσε πως ”ελπίζω οι ευθύνες να σταματήσουν σε μένα”.

Η παραίτηση ήταν μονόδρομος για τον Marcus Agious, αφού μετά τις καταγγελίες για χειραγώγηση των επιτοκίων, ήρθε και το ιλιγγιώδες πρόστιμο των 453 εκατομμυρίων δολαρίων από τις βρετανικές και τις αμερικανικές αρχές.
”Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς αποκαλύπτουν απαράδεκτη συμπεριφορά εντός της τράπεζας, επέφεραν ολέθριο πλήγμα στην αξιοπιστία της τράπεζας. Ελπίζω ότι οι ευθύνες θα σταματήσουν σε εμένα και πρέπει να αναγνωρίσω τις ευθύνες μου με την παραίτησή μου” δήλωσε ο πρόεδρος της Barclays.

Σύμφωνα μάλιστα με την Euro2day οι κατηγορίες για χειραγώγηση των επιτοκίων Euribor και Libor βαρύνουν και άλλες μεγάλες τράπεζες στις οποίες ήδη διεξάγονται έρευνες.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς