Οικονομία

Πέφτει κι άλλο η τιμή του πετρελαίου

Τελικά εκτός από τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο στο πλευρό του Έλληνα εφέτος τον χειμώνα μάλλον θα είναι και οι αγορές που διαμορφώνουν σε πολύ χαμηλές τιμές το πετρέλαιο.

Τουλάχιστον 30% έχει πέσει μέσα σε μερικούς μήνες η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Κάτω από τα 80 ευρώ έχει πέσει το μρεντ και το αμερικανικό αργό είναι κοντά στα 77 δολάρια.

Οι τιμές αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση και της λιανικής τιμής. Μια διαφορά που ήδη βλέπουμε στην τσέπη μας σε όλα τα επίπεδα καθώς η βενζίνη για τις καθημερινές μας μετακινήσεις κινείται κοντά στο 1,50 ευρώ το λίτρο ενώ και σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθεί μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα κοντά στο 1,02 ευρώ το λίτρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιαπωνία υπογράφουν πλαίσιο συμφωνίας για κρίσιμα ορυκτά και σπάνιες γαίες
Οι δύο χώρες θέλουν να ενισχύσουν τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες σπάνιων γαιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως τα ηλεκτρονικά και τα αυτοκίνητα
Japanese Prime Minister Sanae Takaichi reacts as U.S. President Donald Trump holds up a signed document regarding securing the supply of critical minerals and rare earths, at a bilateral meeting at Akasaka Palace in Tokyo