Οικονομία

Προσφυγή της ΔΕΗ στην Δικαιοσύνη

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΔΕΗ κάνοντας λόγο για "σκοπιμότητες συγκεκριμένων-πάντα των ίδιων- κύκλων" στην υπόθεση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Αναλυτικά η επιχείρηση τονίζει τα εξής:

“Παρά τις αναλυτικές επεξηγήσεις, μη επιδεχόμενες καμιάς παρερμηνείας, που παρέσχε η ΔΕΗ με προχθεσινή της ανακοίνωση, ορισμένοι κύκλοι επιμένουν να συντηρούν το ανύπαρκτο θέμα σχετικά με τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα του εξαμήνου 2018.

Ξεπερνώντας μάλιστα κάθε όριο οιασδήποτε δεοντολογίας, φθάνουν στο σημείο να ταυτίζουν ευθέως ή υπαινικτικά τη λειτουργία της Δημόσιας Επιχείρησης με παράνομες πρακτικές που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Υπογραμμίζουμε για μία ακόμη φορά, ότι το αξιακό σύστημα που διέπει τη λειτουργία της ΔΕΗ, ο σεβασμός της και η συνεισφορά της στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία, η έλλειψη κάθε ιδιοτελούς κινήτρου των στελεχών της, αλλά και τα συστήματα και μηχανισμοί εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου, συντελούν και διασφαλίζουν ώστε παγίως τα στοιχεία που δημοσιεύονται και ιδίως οι επίσημες οικονομικές καταστάσεις να είναι ακριβή απεικονίζοντας πιστά την πραγματική οικονομική κατάσταση, σε πλήρη εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων, και μάλιστα – συχνά – επί το συντηρητικότερο.

Είναι πλήρως κατανοητά τα κίνητρα και οι σκοπιμότητες των συγκεκριμένων – πάντα των ίδιων – κύκλων.

Η Επιχείρηση ωστόσο από την πλευρά της, για την προστασία των συμφερόντων της, χάριν των πελατών της, των μετόχων της και ιδιαιτέρως των μικρομετόχων, των εργαζομένων της και εν τέλει της εθνικής οικονομίας είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη, και γενικά να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Νέα φωτιά έβαλαν τα ενοίκια στον πληθωρισμό το Μάιο – Ανήλθε στο 2,5% έναντι 2% τον Απρίλιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Μαΐου 2025 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2024 προέκυψε αύξηση 2,5% έναντι αύξησης 2,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2024 με το 2023
Close up of a woman's hand on a supermarket trolley, filling up with products during a weekly shop.
Ο Μερτς αλλάζει ρότα: Στροφή από τις εξαγωγές στην ενίσχυση της ζήτησης – Τι σημαίνει για τη Γερμανία και την ΕΕ
Η Γερμανία μειώνει επιτέλους την «παραδοσιακή της εξάρτηση από την εξωτερική ζήτηση» και επικεντρώνεται σε υψηλότερες κρατικές δαπάνες, λένε οικονομολόγοι
Ο Φρίντριχ Μερτς