Οικονομία

Ψύχραιμο το Χρηματιστήριο – Έκλεισε με άνοδο 0,79%

Ήπια ανοδική αντίδραση, τεχνικού χαρακτήρα, κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά τη χθεσινή έντονη υποχώρηση, με μοχλό την ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 930,73 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,79%.
H νευρικότητα και οι συνεχείς εναλλαγές προσήμου χαρακτήρισαν την εικόνα της αγοράς με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις εξελίξεις στην Κύπρο.
Η αγορά κυμάνθηκε σε εύρος διακύμανσης 24 μονάδων. Αρχικά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 913,20 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 1,11% και ανώτερη τιμή στις 936,87 μονάδες όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,46%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 53,917 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,79%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,06%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,28%), της Υγείας (+4,05%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,43%) και του Εμπορίου (+3,02%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-2,67%) και των Τηλεπικοινωνιών (-1,89%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+8,24%), της MIG (+7,51%), της Eurobank (+7,30%), της Πειραιώς (+5,65%) και της Εθνικής (+4,92%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Frigoglass (-5,82%), της Jumbo (-3,05%), της Motor Oil (-4,04%) και του ΟΤΕ (-1,89%).
Ανοδικά κινήθηκαν 69 μετοχές, 68 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +21,12%, Χατζηϊωάννου (κ) +20,00%, Fieratex +18,64%, Μαθιός Πυρίμαχα +18,39% και ΔΟΛ+17,14%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Προοδευτική -27,89%, Παϊρης -26,18%, Κτήμα Λαζαρίδη -23,19%, PC Systems -19,44% και Γ.Ε. Δημητρίου -16,67%.
Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Μπέσεντ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο «χαλάρωσης» των περιορισμών στις αμυντικές εταιρείες σε 2 με 3 χρόνια
Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ λέει ότι η πολυετής αναμονή για την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού «συνιστά αποτυχία απέναντι στον αμερικανικό λαό» και συνδέει τη χαλάρωση των μέτρων με αύξηση της παραγωγής
U.S. Treasury Secretary Scott Bessent attends the 56th annual World Economic Forum (WEF) meeting in Davos, Switzerland, January 20, 2026