Οικονομία

«Πυροβολούσαν» το ΧΑ οι ξένοι το Μάιο

Αγοραστές οι Ελληνες ιδιώτες επενδυτές...

Μείωσαν σημαντικά τη θέση τους στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά οι ξένοι τον Μάιο μετά από καθαρές εκροές 339,3 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με τους Ελληνες επενδυτές που ήταν αγοραστές με εισροές κεφαλαίων 320,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο ο Γενικός Δείκτης σημείωσε μεγάλη πτώση 17,07% και τα στοιχεία του κεντρικού αποθετηρίου που βγήκαν ερμηνεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις αιτίες της βύθισης του Γενικού Δείκτη. 

Οι ξένοι θεσμικοί πώλησαν μετοχές αξίας 362,1 εκατ. ευρώ, ενώ εισροές εμφάνισαν τα ξένα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Οι Ελληνες ιδιώτες απορρόφησαν τη μεγαλύτερη προσφορά αφού αγόρασαν μετοχές αξίας 252,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι Ελληνες θεσμικοί είχαν καθαρές εισροές κεφαλαίων 47,4 εκατ. ευρώ. 

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς διαμορφώθηκε στο τέλος Μαίου στο 49,5% σε σχέση με 50,4% τον Απρίλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Εξαπλώνεται ραγδαία η ευλογιά των αιγοπροβάτων – Κολλημένες στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι επιδοτήσεις για τις ζωοτροφές, δεν αυξάνεται η αποζημίωση για τα θανατωθέντα
Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως δεν θα πρέπει να αναμένεται να ξεπεραστεί η υφιστάμενη αποζημίωση ανά πρόβατο που θανατώνεται
Πρόβατα σε χωράφι 2