Οικονομία

Σκάνε” οι εκθέσεις της τρόικας για την ελληνική οικονομία

Θέμα ωρών είναι οι ανακοινώσεις από την Ε.Ε και το ΔΝΤ που θα εξεταστούν από το Eurogroup την Παρασκευή προτού ''ξεμπλοκάρει'' την 6η δόση για τη χώρα μας.

Σχεδόν ταυτόχρονα θα ανακοινωθούν και οι δύο εκθέσεις, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ ώστε να εξεταστεί από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, και στις 2 εκθέσεις θα τονίζεται η συμφωνία μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης για τις απαιτούμενες αλλαγές πολιτικής, που θα αποσκοπούν κυρίως στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
«Φλερτάρει» ξανά με τα 100 δολάρια το πετρέλαιο μετά τις δηλώσεις του ηγέτη του Ιράν Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Η πρώτη δημόσια παρέμβαση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν έβαλε ξανά στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ και αναζωπύρωσε τον φόβο για νέα, πιο βαθιά ενεργειακή αναταραχή
FILE PHOTO: A drone view of a pump jack and drilling rig south of Midland, Texas, U.S. June 11, 2025. REUTERS/Eli Hartman//File Photo