Οικονομία

Σταϊκούρας: Ενθαρρυντική η απήχηση των φορολογικών κινήτρων της Ελλάδας στους κατοίκους εξωτερικού

Εξαιρετικά σημαντική και ενθαρρυντική, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, την απήχηση που είχαν τα φορολογικά κίνητρα και τα προνόμια, που θέσπισε διαδοχικά η κυβέρνηση για κατοίκους του εξωτερικού, με στόχο την προσέλκυση στην Ελλάδα επενδυτών και φυσικών προσώπων, αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου σχετικά με τα αποτελέσματα και την πρόοδο εφαρμογής φορολογικών κινήτρων, που ενέκρινε η Βουλή για την προσέλκυση επενδύσεων και φυσικών προσώπων με φορολογική κατοικία στο εξωτερικό, ο υπουργός Οκονομικων εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της νομοθετικής πρωτοβουλίας και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον.

«Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την εφαρμογή των διατάξεων, πάνω από 500 πολίτες, επενδυτές, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι που ζουν στο εξωτερικό έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτά τα νέα φορολογικά καθεστώτα που έχει θεσπίσει η Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

«Το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των νέων διατάξεων και εκδίδει τις απαραίτητες κανονιστικές πράξεις ώστε να είναι πλήρες και διαυγές το κανονιστικό πλαίσιο εφαρμογής. Παράλληλα, αξιολογεί τα μέχρι τώρα στοιχεία και προβαίνει στις αναγκαίες προσαρμογές και θα προβεί και σε περισσότερες αλλαγές για την περαιτέρω διευκόλυνση και προσέλκυση επενδυτών και φυσικών προσώπων από το εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε παράταση για την υποβολή αίτησης για φέτος», υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας και κατέληξε:

«Τα φορολογικά κίνητρα για τους κατοίκους του εξωτερικού είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Η πανδημία που μας πήγε πίσω ήταν ταυτόχρονα και καταλύτης για αλλαγές. Το πρώτο διάστημα εφαρμογής των νέων διατάξεων με τα νέα φορολογικά κίνητρα ήταν εξαιρετικά επιτυχής και ενθαρρυντική. Η Ελλάδα ξεπερνά τη κρίση με σχέδιο και αυτοπεποίθηση, ανακάμπτει και αναπτύσσεται με εγχώριες και ξένες επενδύσεις και με εισοδήματα της αλλοδαπής».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Γιατί αναμένεται να μπει φρένο στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου
Οι εικασίες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία αυτή την εβδομάδα θα δώσουν μόνο μια «μικρή ώθηση» στις τιμές του πετρελαίου, εκτός από άλλα σημαντικά γεωπολιτικά γεγονότα, είπε ο Μπίρολ
Φωτογραφία: iStock
Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υπό το φως της διεξόδου της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ – Κίνας
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ αυξήθηκαν έως και τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,04%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου οι διαπραγματευτές για μία εμπορική συμφωνία ότι κατέληξαν σε μια σειρά συμφωνιών
Stack coin money with report finance and banking with profit yong businessmen calculate about cost and stock market or forex graph.
Κίνα: Κάλεσμα για τέλος στους εμπορικούς πολέμους ενόψει συνάντησης Σι – Τραμπ
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη (30.10.25) στη Νότια Κορέα, με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία που θα βάλει τέλος στον μακροχρόνιο εμπορικό πόλεμο των δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Containers στο λιμάνι του Πειραιά