Οικονομία

Στεγαστικά δάνεια: Τελεσίγραφο 15 ημερών από τις τράπεζες σε 400.000 δανειολήπτες

Τσουνάμι από ειδοποιητήρια αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες από τις τράπεζες σε 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που πήραν σπίτι με δάνειο και έχουν δυσκολίες στην αποπληρωμή του.

Ουσιαστικά οι τράπεζες θα δώσουν με το ειδοποιητήριο που θα στείλουν μια τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση του δανείου τους σε δανειολήπτες που καθυστερούν να πληρώσουν από έναν μήνα ως και τρεις μήνες.

Ουσιαστικά πρόκειται για ιδιοκτήτες που ήδη έχουν λάβει μια πρώτη επιστολή. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα λάβουν και δεύτερη η οποία θα τους καλεί να διευθετήσουν τις οφειλές τους.

Σε διαφορετική περίπτωση οι δανειολήπτες θα έρθουν αντιμέτωποι με νομική απαίτηση του χρέους η οποία φυσικά φτάνει μέχρι και τον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Οι τράπεζες ζητούν και αναλυτικό κατάλογο οικογενειακής, εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης. Στη συνέχεια προχωρά σε διασταύρωση στοιχείων και τέλος προτείνει το είδος της ρύθμισης στην οποία κρίνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί ο δανειολήπτης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Serafin: Ανταγωνιστικότητα, ασφάλεια και άμυνα χωρίς υποχώρηση των ευρωπαϊκών πολιτικών – Οι προτάσεις της Κομισιόν
Ο κ. Serafin επισήμανε ότι ο μακροπρόθεσμος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν έχει να κάνει απλά με νούμερα, αλλά κυρίως και πρωτίστως με πολιτικές και στρατηγικές επιλογές, για το πού θέλουμε και πού πρέπει να επενδύσουμε μαζί
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων στα ΕΛΤΑ για τα σχέδια αναδιοργάνωσης – «Αρμαγεδδών συρρίκνωσης χωρίς μεταρρυθμιστικό στοιχείο»
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα νέα πλάνα δεν αποτελούν καινοτομία, αλλά επανέκδοση του σχεδίου αναδιοργάνωσης που είχε παρουσιαστεί από το Υπερταμείο στα ΕΛΤΑ το 2018
ΓΙΕΝΑΝΤΑ 18
Θεοδωρικάκος: «Επενδύουμε στην παραγωγική Ελλάδα και στην αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας»
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Υπουργός έκανε λόγο για ανάγκη ανασυγκρότησης της βιομηχανικής περιοχής στην Φλώρινα και ανακοίνωσε την άμεση συγχρηματοδότηση έργων για τη βελτίωση των εγκαταστάσεών της
Τάκης Θεοδωρικάκος