Οικονομία

Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με Δραγασάκη: Κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις

Έκτακτη συνάντηση είχαν ο Γιάννης Δραγασάκης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να συζητήσουν τα όσα έχουν συμβεί από χθες μέχρι σήμερα με αφορμή την απόφαση βόμβα της ΕΚΤ να μην αγοράζει πλέον ελληνικά ομόλογα.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Στουρνάρα, ο δεύτερος εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν απειλείται η ρευστότητα των τραπεζών και ούτε οι καταθέσεις.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως η απόφαση αυτή της ΕΚΤ μπορεί να ανακληθεί εάν υπάρξει συμφωνία και πρόγραμμα στη χώρα.

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις.

Κατά την συνάντηση γνωριμίας των δύο μερών, ο κ. Δραγασάκης ανέπτυξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, στο νέο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και στο ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους.

Η αμερικανική πλευρά άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Δασμοί: Προσηλωμένοι στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ οι υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ – «Ναι» στην παράταση αναστολής των αντιμέτρων
Οι υπουργοί υποστήριξαν ευρέως την παράταση της αναστολής της πρώτης σειράς αντιμέτρων της ΕΕ από τις 15 Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου
European Union flags
ΕΕ: Έρχονται αντίποινα σε αμερικανικές εξαγωγές 72 δισ. ευρώ – Με «απαγόρευση εμπορίου» ισοδυναμούν δασμοί 30% δηλώνει ο Σέφκοβιτς
Οι προετοιμασίες για τα ευρωπαϊκά αντίποινα περιλαμβάνουν έναν κατάλογο βιομηχανικών και γεωργικών προϊόντων από τις ΗΠΑ - Aπώλειες 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα στις γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ από δασμούς 30%
Ο Κοινοτικός Επίτροπος Εμπορίου, Μάρος Σέφκοβιτς