Οικονομία

Στρος Καν: Η Ελλάδα να γίνει παράδειγμα

Ο Γενικός διευθυντής του ΔΝΤ τόνισε ότι "εχω επανειλημμένα πει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο”. Έκπληξη Τρισε για τις δηλώσεις Γιούνκερ ότι όλοι ήξεραν κατά που πήγαινε η Ελλάδα. Αύριο η τρόικα ξανά στην Αθήνα με νέα μέτρα.

“Αυτό που έχουν επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση και, κυρίως, ο ελληνικός λαός, είναι πραγματικά εκπληκτικό, καθώς ο πληθυσμός αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και το κάνει. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλα τα κράτη που έχουν προβλήματα, ότι όταν χρειάζεται, ένα έθνος μπορεί να κάνει τις προσπάθειες που απαιτούν οι συνθήκες για να επανέλθει στο σωστό δρόμο” σημείωσε.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι “φυσικά, είναι απαραίτητη η ανάπτυξη και το πρόγραμμα εισάγει την Ελλάδα στην πορεία ανάπτυξης, αλλά αυτή θα έρθει στη συνέχεια. Οπως σωστά είπατε, εάν το περιβάλλον και ειδικά το ευρωπαϊκό, δεν είναι πολύ θετικό, αυτό δεν θα βοηθήσει”.

“Αυτό είναι απόλυτα σωστό. Γι αυτό προσπαθούμε να πιέσουμε – αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος, αλλά συνάδει με τον στόχο αυτό – τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δημοσιονομικά περιθώρια να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη ότι άλλες χώρες που δεν έχουν καθόλου δημοσιονομικά περιθώρια, ίσως όχι ακριβώς στην περίπτωση της Ελλάδας, πρέπει να επικεντρωθούν στη δημοσιονομική σταθεροποίηση” τόνισε.

Ακόμη στην απάντησή του ο Στρός Κάν σημείωσε ότι “δεν είμαι σίγουρος αν αναφερθήκαμε σε αυτό κατά την εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου, αλλά είδα ότι συχνά το μήνυμα του ΔΝΤ γίνεται δύσκολα κατανοητό, γιατί άλλες φορές πιέζουμε για επεκτατική πολιτική και άλλες για σταθεροποίηση. Τί λέμε λοιπόν; Επέκταση ή σταθεροποίηση; Αυτό που λέμε είναι όση σταθεροποίηση πρέπει, και όση επέκταση μπορείτε. Και, φυσικά, αυτό είναι διαφορετικό για κάθε χώρα. Αρα, ανάλογα με τη χώρα είναι και το μήνυμα που εκπέμπουμε. Στην Ευρώπη υπάρχει μάλλον χώρος για μεγαλύτερη υποστήριξη της ανάπτυξης και αυτό θα βοηθούσε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας”.

Διαβάστε επίσης: 

“Έκπληκτος ο Τρισέ για τις δηλώσεις Γιούνκερ – Αύριο στην Αθήνα ξανά η τροίκα

“Εύσημα” Morgan Stanley για τα σκληρά μέτρα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς