Οικονομία

Συμφωνία την επόμενη εβδομάδα – Καταργείται το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές”

Ο Γ. Σταθάκης δήλωσε πως η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει άμεσα, ότι θα καταργηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, πως δεν θα γίνει πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αλλά δεν είπε κουβέντα για μείωση στα διόδια.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Θεωρώ δεδομένο, είπε, ότι η συμφωνία θα κλείσει άμεσα και θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, αλλά και στην επόμενη συμφωνία που θα είναι η μεσοπρόθεσμη.

«Η κυβέρνηση θα καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές» πρόσθεσε ο Γιώργος Σταθακης. Σημείωσε πως θα επαναφέρει το παλιό σύστημα για δυο Κυριακές το χρόνο και συζητά να επιτρέψει στους περιφερειάρχες και τους τοπικούς συλλόγους να τα ανοίγουν άλλες δυο Κυριακές τον χρόνο στις περιόδους των εκπτώσεων.

Για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση με τη γερμανική κοινοπραξία που έχει επιλεγεί για τη βελτίωση των όρων και όσον αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου, όσο και τον χρόνο παραχώρησης, τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό επειδή είναι 50 χρόνια. Για το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι συζητείται ένα σύστημα πολυμετοχικότητας με τη συμμετοχή του δημόσιου, και όχι 100% ιδιωτικοποίηση.

Σημείωσε, επίσης, ότι το μοντέλο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης έχει καταρρεύσει, γιατί υπήρξε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της κατασκευής των δρόμων αυτών με τραπεζική χρηματοδότηση. Σε ερώτηση αν θα μειωθούν τα διόδια, είπε ότι δεν έχει να πει κάτι αυτή τη στιγμή.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με όσους έχουν πάρει δάνεια σε ελβετικό Φράγκο διευκρίνισε ότι πριν νομοθετήσει το υπουργείο θα περιμένει πρώτα να εκδοθεί μια σχετική απόφαση των δικαστηρίων. Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια είπε ότι συζητείται το μοντέλο της δημιουργίας ενός ταμείου που θα λειτουργεί έξω από το τραπεζικό σύστημα γιατί πρέπει να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, σχετικά με την κατάθεση πρότασης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, παρατήρησε ότι «αν η διαδικασία γίνει σωστά και με ανοιχτό ορίζοντα και συντεταγμένα και με πνεύμα ανοιχτών οριζόντων θα ρίξει φως σε μια σημαντική περίοδο».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Βρυξέλλες σε συναγερμό: Η Ρωσία δοκιμάζει την ανατολική πτέρυγα – Ασύμμετρο κόστος για τις χώρες πρώτης γραμμής
Οι παραβιάσεις σε Πολωνία και Εσθονία ενεργοποίησαν το Άρθρο 4, με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η Οκτωβρίου να συζητά τη στήριξη της ανατολικής πτέρυγας
Μαχητικά αεροσκάφη 2
Ψηφιακός χρυσός: Σχέδιο για να γίνει πιο προσιτή η αγορά του πολύτιμου μετάλλου από μικρoεπενδυτές
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού προωθεί την ιδέα του «ψηφιακού χρυσού» που θα διευκολύνει την αγορά του από όσους θέλουν να επενδύσουν σε αυτόν χωρίς τη διαμεσολάβηση εισηγμένων σε χρηματιστηριακές αγορές funds
New virtual money concept, Gold Bitcoins ( btc )  is Digital crypto-currency use blockchain Technology for
Γιατί οι διεθνείς επενδυτές επιλέγουν ελληνικά ομόλογα – Εισροές 7,5 δισ. ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2025 για αγορές ομολόγων και εντόκων
Παρά τους κραδασμούς που παρατηρούνται τελευταία στις διεθνείς αγορές ομολόγων, η εγχώρια αγορά κρατικών ομολόγων παρουσιάζεται ανθεκτική
3d rendered financial graphs, perfectly usable for topics like stock exchange, financial technology or business and economy in general
Η ΕΕ προωθεί το σχέδιο για τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας καθώς αυξάνονται οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ουκρανίας
Ο Επίτροπος Οικονομίας Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι «Tα κράτη μέλη το βλέπουν ως μια πιθανή πορεία προς τα εμπρός και πρέπει να τα προετοιμάσουμε όλα σχετικά γρήγορα»
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πιερρακάκης στο ECOFIN: «Καινοτομία και ψηφιοποίηση, ως μοχλοί ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης»
O Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθύνοντας την συζήτηση, μετέφερε στους Ευρωπαίους ομολόγους του την προσωπική του εμπειρία από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης