Οικονομία

Συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τη ΓΣΕΕ

Παρά το ότι οι εργοδότες συμφωνούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά της μετενέργειας η ΓΣΕΕ ''κατεβαίνει'' στο διάλογο έχοντας αποφασίσει 24ωρη απεργία.

Συνάντηση με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στα πλαίσια των συναντήσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους κοινωνικούς εταίρους.

Χθες, ο υπουργός Εργασίας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργοδοτών.

Οι εργοδοτικοί φορείς φαίνεται να συμφωνούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά της ισχύος της μετενέργειας.

Οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, θέτουν επιπλέον το ζήτημα της επαναφοράς της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε όλες τις επιχειρήσεις, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η ΓΣΕΕ πάντως, προσέρχεται στο διάλογο έχοντας ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας σε ημερομηνία που θα επιλεγεί από την Εκτελεστική Επιτροπή και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη απευθείας συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί να μετέχουν οι εργοδοτικοί φορείς του κλάδου των πολυκαταστημάτων και του κλάδου του τουρισμού.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Λαζαράκου: Επανεξελέγη μέλος στο Προεδρείο της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του ΟΟΣΑ
Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Βασιλική Λαζαράκου επανεξελέγη ως μέλος του Προεδρείου (Bureau) της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το έτος 2026
Λαζαράκου: Επανεξελέγη μέλος στο Προεδρείο της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του ΟΟΣΑ
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Συνέντευξη του John Leitao, CEO της Inspired Education για την περιοχή της Ευρώπης, σχετικά με επενδύσεις ύψους €45 εκατ. και το διεθνές εκπαιδευτικό μοντέλο που συνδυάζει ακαδημαϊκή αριστεία, τέχνες και αθλητισμό
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης