Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αναμένουμε έσοδα 18 δισ. από τον τουρισμό: Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων

Αναμένουμε έσοδα 18 δισ. από τον τουρισμό: Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων

Ο Γρηγόριος Τάσιος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Philoxenia στα Ψακούδια Χαλκιδικής σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr μιλά για τον τουρισμό, το δυνατό «χαρτί» της οικονομίας.

Αναφέρεται στις σύγχρονες τάσεις, την τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχείων, τις μεγάλες ανακατατάξεις και τα deals που σηματοδοτούν τον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και στην ανάγκη για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν 12 μήνες το χρόνο και στις παροχές προς αυτή την κατεύθυνση.

Συζητά επίσης για τους προορισμούς ενδιαφέροντος, τις προτιμήσεις των τουριστών για την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, το στοίχημα της Αθήνας, ως προορισμό προτεραιότητας και τις νέες προοπτικές της Χαλκιδικής που διαχρονικά αποτελεί hot προορισμό.   Η συζήτηση διευρύνεται με αναφορά στην έλευση νέων εθνικοτήτων και την άμεση εξάρτηση με τις συγκοινωνιακές υποδομές.

Καταλήγοντας, ο κ. Τάσιος, εκφράζει την αισιοδοξία του για το 2023, εκτιμώντας ότι με βάση τις προκρατήσεις, οι τουριστικές εισπράξεις την τρέχουσα χρήση θα κυμανθούν στα 18 δισ. ευρώ.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Συνεντεύξεις Τελευταίες ειδήσεις