Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Η μαστίχα Χίου επανασυστήνεται: Συνέντευξη με τον Γ. Μανδάλα, CEO της Mediterra – Mastihashop (Video)

Η μαστίχα Χίου επανασυστήνεται: Συνέντευξη με τον Γ. Μανδάλα, CEO της Mediterra – Mastihashop (Video)

Για τις πολύπλευρες διαστάσεις της πολύτιμης μαστίχας Χίου, και την επανατοποθέτησή της στην αγορά μιλά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newsit.gr και τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Μανδάλας διευθύνων σύμβουλος στη Mediterra – Μastihashop, θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και από το 2002 σημαντικότερου μηχανισμού προβολής και marketing της χιώτικης μαστίχας.

Όπως είπε ο κ. Μανδάλας, η μαστίχα έχει πάρα πολλές διαστάσεις από την υγεία τη διατροφή και την ομορφιά μέχρι τον πολιτισμό και την παράδοση.

Η πιο πρόσφατη κατάκτηση έρχεται από τη μακρινή Ιαπωνία, όπου μία από τις πιο διάσημες εταιρείες καλλυντικών, η Shiseido, δημιούργησε ορό με πρώτη ύλη τη χιώτικη μαστίχα και τιμή πώλησης περί τα 500 ευρώ!

Αλλά και το λικέρ μαστίχας, παρότι αποτελεί παραδοσιακή συνταγή, εν τούτοις, το τελευταίο διάστημα, ”σπάει” ρεκόρ πωλήσεων – κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς – ξεπερνώντας σε ζήτηση, ακόμα και το δημοφιλές λιμοντσέλο.

Εκρηκτική αύξηση καταγράφουν και τα συμπληρώματα διατροφής και πολλά ακόμα προϊόντα με πρώτη ύλη τη μαστίχα Χίου, αναδεικνύοντας την πολύτιμη αξία της και δημιουργώντας την κινητήριο δύναμη για την επανατοποθέτησή της στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μαστίχα Χίου εκτός από εθνικό προϊόν αποτελεί κι ένα από τα 100 προϊόντα ΠΟΠ που τυγχάνουν παγκόσμιας αναγνώρισης σε ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία, στοιχείο που επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την μοναδικότητά της.

Στη Χίο η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών αριθμεί περί τα 4.000 μέλη, εκ των οποίων τα 1.500 περίπου είναι ενεργά.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Συνεντεύξεις Τελευταίες ειδήσεις