Οικονομία

Θα κλείσουν για μέρες οι ελληνικές τράπεζες λόγω ΣΥΡΙΖΑ”

Την εκτίμηση της Goldman-Sachs πως εαν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος και συγκρουστεί με τους δανειστές θα κλείσουν για αρκετές ημέρες οι ελληνικές τράπεζες, φιλοξενεί η Deutsche Welle.

Βάσιμες οι ανησυχίες για επιστροφή της ευρωκρίσης στην Ελλάδα;

Δεν αποκλείεται ο καινούργιος χρόνος να φέρει την επιστροφή της ευρωκρίσης. Μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα ίσως να κλονίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

ενδέχεται η ΕΚΤ να αναγκαστεί να κρατήσει κλειστές τις ελληνικές τράπεζες για αρκετές μέρες

«Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά ποιες επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει ένα λάθος αποτέλεσμα στις εκλογές», είχε προειδοποιήσει απροκάλυπτα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ακόμα πιο σαφής η ανάλυση της επενδυτικής τράπεζας Goldman-Sachs: «Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήσει την απειλή του και σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος και επιλέξει την μετωπική σύγκρουση με τους διεθνείς πιστωτές, ενδέχεται η ΕΚΤ να αναγκαστεί να κρατήσει κλειστές τις ελληνικές τράπεζες για αρκετές μέρες».

Πηγή Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ανάπτυξη χωρίς εργασία; Όρια και Αντιφάσεις
Η Ετήσια Έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για το 2025 αποτυπώνει έναν κρίσιμο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας: την απόκλιση μεταξύ των ρυθμών μεγέθυνσης και της διανομής των ωφελημάτων της
Χρήστος Γούλας