Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Το Allou Fun Park «θύμα» της κρίσης που προκάλεσε ο Covid-19

Το Allou Fun Park «θύμα» της κρίσης που προκάλεσε ο Covid-19

Την απόσχιση του κλάδου εκμετάλλευσης ψυχαγωγικών πάρκων – λούνα παρκ και την απορρόφησή του από την εταιρεία με την επωνυμία Funstastic Land Μονοπρόσωπη αποφάσισε η εισηγμένη AVE AΕ.  Η απόφαση αφορά το Allou Fun Park, το οποίο ανήκει στον όμιλο της AVE από το Δεκέμβριο του 2017.

Το 2019, η συμμετοχή του στο κύκλο εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 4,86% με ζημιές 2,18 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2020, κατήλθε στο 1,3%, επιφέροντας ζημιές 3,4 εκατ. ευρώ, ως απόρροια και της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19.  Ως εκ τούτου, η απόσχιση του κλάδου, αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η απόφασή της για απόσχιση του κλάδου εκμετάλλευσης ψυχαγωγικών πάρκων, εντάσσεται στο πλάνο αποεπένδυσης του ομίλου AVE από δραστηριότητες οι οποίες είτε δεν σχετίζονται με το στρατηγικό του προσανατολισμό, είτε είναι ζημιογόνες.  Έπειτα κι από αυτή την κίνηση, η εταιρεία επικεντρώνεται στην περαιτέρω ανάπτυξη του βασικού πλέον εμπορικού πυλώνα, δηλαδή της διανομής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Να σημειωθεί, ότι η ολοκλήρωση της απόσχισης κλάδου τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής της από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, που θα οριστικοποιήσουν τη διαδικασία και θα εγκρίνουν τελικά τη σκοπούμενη Απόσχιση Κλάδου, καθώς και από τη λήψη της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία έγκρισης των αρμοδίων προς τούτο αρχών.

Εκτός από το Allou Fun Park, στον τομέα της ψυχαγωγίας η AVE δραστηριοποιείται επίσης με την Odeon Entertainment A.E, που ιδρύθηκε το 2016 κι ανέλαβε τη διαχείριση των κινηματογράφων που μεταφέρθηκαν σε αυτήν από τις εταιρείες Odeon Cinemas & Ster Cinemas.   

Όσον αφορά την ΑVE Α.Ε (Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος ΑΕ),  ιδρύθηκε το 1982, ως Εταιρεία διανομής ταινιών Video στην Ελλάδα και την Κύπρο, δημιουργώντας παράλληλα το πρώτο στούντιο αναπαραγωγής βιντεοκασετών στην Ελλάδα. Έκτοτε, έχει διεισδύσει ευρέως στον κλάδο της ψυχαγωγίας και κυρίως της τεχνολογίας, αποτελώντας ένα σύνολο εταιρειών το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών δραστηριοτήτων (κινηματογράφος, video, τηλεόραση, πάρκα ψυχαγωγίας, τεχνολογία, κλπ.). 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις