Οικονομία

Το ευρώ είναι ενδεχομένως υπερβολικά ισχυρό

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί υποστήριξε σήμερα ότι το ευρώ είναι "ισχυρό, ενδεχομένως πολύ ισχυρό", την ώρα που η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος της ευρωζώνης ξεπερνά τα 1,36 δολάρια, γεγονός που δεν ευνοεί τις εξαγωγές.

“Το ευρώ είναι σταθερό, το ευρώ είναι ισχυρό, ενδεχομένως υπερβολικά ισχυρό από ορισμένες απόψεις”, είπε ο Γάλλος υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

Την Παρασκευή το δολάριο υποχώρησε σε σχέση με το ευρώ και η ενδεικτική ισοτιμία των δύο νομισμάτων διαμορφώθηκε σα 1,3644 δολάρια, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε αγγίξει και τα 1,3711 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου 2011.

Ανοδική πορεία κατέγραψε το ευρώ και έναντι του ιαπωνικού γεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 126,97 γεν, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου 2010.

Για τη γαλλική κυβέρνηση η άνοδος αυτή θεωρείται ανησυχητική, κυρίως επειδή το ισχυρό ευρώ έχει αρνητικές επιπτώσεις στις εξαγωγές.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η πρόταση Τραμπ για πλαφόν στις πιστωτικές κάρτες βάζει στο στόχαστρο τον τραπεζικό κλάδο
Η απροσδόκητη έκκληση του Προέδρου των ΗΠΑ για ανώτατο όριο 10% στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών αναστατώνει τις αγορές και θολώνει τις προοπτικές του χρηματοπιστωτικού κλάδου
Businessman holding credit card for online shopping bill on smartphone, positive man shopping online remote payment , smart payment concept individual bank