Οικονομία

Τορπίλη από τις τράπεζες στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Τραπεζική τορπίλη στη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ σε Κινέζους, βάζουν με επιστολή τους οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Την απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών και στη διοίκηση της ΔΕΗ και εγείρουν θέμα θέμα υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική.

Παράλληλα τονίζουν ότι η ΔΕΗ μεταβιβάζει κάτι χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, κάτι που επηρεάζει την οικονομική της θέση, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητά της να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Όπως γίνεται αντιληπτό το θέμα είναι τεράστιο και απειλεί την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, πράγμα που οδήγησε κύκλους του υπουργού ενέργειας Γιώργου Σταθάκη να διαβεβαιώσουν ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί ομαλά, καθώς και ότι την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου η επαναληπτική γενική συνέλευση της ΔΕΗ θα εγκρίνει την μεταβίβαση των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην εταιρεία συμμετοχών.

Από την πλευρά της ΔΕΗ δεν υπήρξε καμία αντίδραση, όμως υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμ. Παναγιωτάκης είναι υπέρ της πλήρους αποζημίωσης της εταιρείας για τη μεταβίβαση του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου της ΔΕΗ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία καταργεί τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ενόψει συνόδου στον Λευκό Οίκο
Οι πρόσθετοι δασμοί που είχε επιβάλλει η Τουρκία αφορούσαν μια σειρά αγαθών, από αυτοκίνητα μέχρι ουίσκι, και εισήχθησαν αφότου οι ΗΠΑ επέβαλαν παρόμοιους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και αλουμίνιο
Containers
ΥΠΕΘΟ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την αποτίμηση των φορολογικών μέτρων – Σε δύο φάσεις η ανάπτυξή της
Η νέα πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα να υπολογίζουν οι πολίτες εύκολα και με διαφάνεια τις έμμεσες αυξήσεις που προκύπτουν από τα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ
Digital transformation concept. System engineering. Binary code. Programming.