Οικονομία

Τσακλόγλου: Η μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης θα εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου 2022

Για την επικείμενη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ1.

Όπως διευκρίνισε, το νομοσχέδιο θα αφορά μόνο τις επικουρικές συντάξεις – όχι τις κύριες – και τους νέους ασφαλισμένους, θα αφορά, δηλαδή, όσους ασφαλιστούν για πρώτη φορά από τις αρχές του 2022 ή άτομα που είναι κάτω των 35 ετών.

Ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2022, ενώ σημείωσε ότι οι συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων ή όσων θα συνταξιοδοτηθούν με το υφιστάμενο σύστημα δεν επηρεάζονται καθόλου.

Click4more: H ρευστότητα 3,5 δισ. μέσα στο επόμενο 2μηνο, «καύσιμο» για την επιστροφή στην ανάπτυξη

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι τα χρήματα των νέων ασφαλισμένων δεν θα μένουν στον «κουμπαρά», αλλά θα επενδύονται, επισημαίνοντας ότι ένα σημαντικό τμήμα των επενδύσεων θα γίνεται στην εγχώρια οικονομία. «Το “καύσιμο” της οικονομικής ανάπτυξης είναι ουσιαστικά οι επενδύσεις και οι επενδύσεις είναι ένας τομέας όπου η Ελλάδα για πάνω από 10 χρόνια υστερεί απελπιστικά σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο κ. Τσακλόγλου, προσθέτοντας ότι ταχύτερη οικονομική μεγέθυνση σημαίνει περισσότερες δουλειές, άρα περισσότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και υψηλότερη παραγωγικότητα, άρα υψηλότερους μισθούς.

Αναφερόμενος στην εμπειρία άλλων χωρών, ο υφυπουργός Εργασίας παρατήρησε ότι οι αποδόσεις του κεφαλαιοποιητικού συστήματος είναι πολύ υψηλότερες από αυτές του διανεμητικού σε χώρες που έχουν πολλά χρόνια λειτουργίας εκ παραλλήλου διανεμητικού και κεφαλαιοποιητικού συστήματος. «Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Εξωδικαστικός για χρέη προς δήμους: Έρχεται αίτηση υπαγωγής ακόμη και με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης
Νέα διάταξη στην εκπνοή του 2025 τροποποιεί το πλαίσιο που άνοιξε για να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό οφειλές προς δήμους και νομικά πρόσωπα δήμων άνω των 10.000 ευρώ
young man holding pen with bills working for calculate business data, taxes, bills payment, Start up counting finance. accounting, statistics, and analytic research concept
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
Η παραχωρησιούχος εταιρεία NEA ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, θα αναλάβει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, συνολικού μήκους άνω των 1.000 χλμ., για τα επόμενα 35 έτη
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια