Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσουνάμι πλειστηριασμών στην Ελλάδα χειρότερο από της Ισπανίας

Τσουνάμι πλειστηριασμών στην Ελλάδα χειρότερο από της Ισπανίας

Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον ενός κύματος αναγκαστικών πλειστηριασμών ακινήτων ενώ οι τράπεζες της στενάζουν υπό το βάρος τοξικών δανείων που αυξάνονται δραματικά, αναφέρει η Wiener Zeitung.

«Τα τοξικά δάνεια αυξάνονται αλματωδώς» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην αυστριακή Wiener Zeitung, το οποίο αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και στην κρίση στην αγορά ακινήτων.

Οι τράπεζες στενάζουν υπό το βάρος τοξικών δανείων που αυξάνονται δραματικά

«Οι δανειστές της Ελλάδας πανηγυρίζουν την πρόοδο της Αθήνας στο πεδίο των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων», παρατηρεί η εφημερίδα αντιπαραβάλλοντας την άλλη πραγματικότητα που θέλει τα «χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα να στενάζουν υπό το βάρος τοξικών δανείων που αυξάνονται δραματικά».

«Τα τοξικά δάνεια αυξάνονται αλματωδώς»

Η χώρα «βρίσκεται ενώπιον ενός κύματος αναγκαστικών πλειστηριασμών ακινήτων, το οποίο μπορεί να είναι χειρότερο από εκείνο της Ισπανίας», αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα.

Στο ρεπορτάζ περιγράφεται η κατάσταση στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό κλάδο και επισημαίνεται ότι ενώ αυξάνονται αλματωδώς τα τοξικά δάνεια, συνολικά μειώνεται το χρέος των Ελλήνων προς τις τράπεζες.

από τους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς και την υψηλή φορολογία πλήττονται 250.000 ακίνητα

Οι λόγοι για την εξέλιξη αυτή είναι πολλοί, σημειώνει η Wiener Zeitung και εξηγεί: «Στην Ελλάδα της κρίσης παραμένει υψηλό το επίπεδο των επιτοκίων για νέα δάνεια».
«Όλο και περισσότεροι Έλληνες πέφτουν στην παγίδα του χρέους και αυτό οφείλεται -μεταξύ άλλων- στην αυξανόμενη φορολογία ακινήτων. Το ελληνικό κράτος θέλει να αντλήσει του χρόνου 2,65 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, επτά φορές περισσότερα σε σχέση με το διάστημα πριν ξεσπάσει η κρίση», παρατηρεί η αυστριακή εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι από τους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς και την υψηλή φορολογία πλήττονται 250.000 ακίνητα.

Διαβάστε επίσης:
ΔΝΤ: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην πτώση τιμών στα ακίνητα

”Η επέκταση της Cosco βγάζει την Ελλάδα από την κρίση”

Πηγή Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε