Οικονομία

ΤτΕ: Μείωση του ELA κατά 2 δισεκατομμύρια

Σημαντική μείωση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) κατά 2 δισ. ευρώ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 41,6 δισ. ευρώ, έως και την Πέμπτη 20 Ιουλίου, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε η ίδια.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 2 δισ. ευρώ αντανακλά σύμφωνα με την ΤτΕ, εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κάγια Κάλλας: Η χρήση ρωσικών assets για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας φαίνεται όλο και πιο δύσκολη
Οι φόβοι ότι η προσπάθεια αυτή μπορεί να αποτύχει, αυξάνονται λόγω της αντίστασης των κρατών μελών της ΕΕ, τα οποία δέχονται πιέσεις τόσο από τη Ρωσία όσο και από τις ΗΠΑ
Η Κάγια Κάλας