Οικονομία

Βουλγαρία: Η Σόφια λαμβάνει 197 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανανέωση του δικτύου ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι καταβλήθηκαν σήμερα 2,17 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανανέωση των δικτύων ενέργειας σε εννέα χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους η Βουλγαρία. Το κονδύλι για τη Βουλγαρία ανέρχεται στο ποσό των 197 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα χρήματα θα βοηθήσουν τις χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα, όπως η Βουλγαρία, να εκπληρώσουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους για το 2030. Έως τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει 9,68 δισεκατομμύρια για να στηρίξει χώρες στην ενεργειακή μετάβαση. Συνολικά 4,66 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για φέτος.

Στη Βουλγαρία, θα χρηματοδοτηθούν έργα για τη βελτίωση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, για την επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού στις μεταφορές, για την αποθήκευση της ενέργειας, για καθαρότερη παραγωγή ενέργειας, για την αποκέντρωση της κατανάλωσης και παραγωγής ενέργειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Γιατί αναμένεται να μπει φρένο στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου
Οι εικασίες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία αυτή την εβδομάδα θα δώσουν μόνο μια «μικρή ώθηση» στις τιμές του πετρελαίου, εκτός από άλλα σημαντικά γεωπολιτικά γεγονότα, είπε ο Μπίρολ
Φωτογραφία: iStock
Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υπό το φως της διεξόδου της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ – Κίνας
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ αυξήθηκαν έως και τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,04%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου οι διαπραγματευτές για μία εμπορική συμφωνία ότι κατέληξαν σε μια σειρά συμφωνιών
Stack coin money with report finance and banking with profit yong businessmen calculate about cost and stock market or forex graph.
Κίνα: Κάλεσμα για τέλος στους εμπορικούς πολέμους ενόψει συνάντησης Σι – Τραμπ
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη (30.10.25) στη Νότια Κορέα, με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία που θα βάλει τέλος στον μακροχρόνιο εμπορικό πόλεμο των δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Containers στο λιμάνι του Πειραιά