Επιχειρηματίες και επενδυτές δηλώνουν ανήσυχοι στη Wall Street Journal πως η διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να οδηγήσει σε μια επιστροφή στην οικονομική αναταραχή που είχε «παγώσει» την επιχειρηματική ανάπτυξη και τις ξένες επενδύσεις.
Ο φόβος των επιχειρηματιών, κατά το δημοσίευμα, είναι μήπως γίνουν πρόωρες εκλογές και κερδίσει το ”antibusiness” κόμμα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θέλει να ακυρώσει το πακέτο διάσωσης της τρόικας.
Κάτω από τον τίτλο ”Η προοπτική μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ «στέλνει ανατριχίλες» στους επιχειρηματίες” ο Θεόδωρης Σιέτης, επικεφαλής της ΕΛΤΕΧ Άνεμος, δηλώνει: Η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Σε μια περίοδο που θα έπρεπε να έρχονται επενδύσεις και η χώρα να κινείται με ταχύ ρυθμό προς τα εμπρός, τα πράγματα επιβραδύνονται ξανά.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος επίσης για δύο προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις που επρόκειτο να λάβουν χώρα αυτόν τον μήνα, ένα αεροδρόμιο στην Κρήτη και το άλλο για το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, και από οτι φαίνεται τελικά θα μετατεθούν για αρκετές εβδομάδες.
Την ίδια ώρα στελέχη του τουριστικού κλάδου προειδοποιούν ότι οι κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι, που συνήθως γίνονται τον Δεκέμβριο, έχουν επίσης σταματήσει.