Οικονομία

Χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού” κατάσχεσε το ΣΔΟΕ

Μεγάλη επιτυχία για τον ΣΔΟΕ που κατάφερε να πετύχει ένα μεγάλο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας απομιμητικών προϊόντων.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Αττική το ΣΔΟΕ κατάφερε να κατασχέσει χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού” ενώ μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, υπήρχαν απομιμήσεις πολυτελών ρολογιών των γνωστότερων και ακριβότερων εταιρειών διεθνώς- όπως ROLEX, HUBLOT, PATEK PHILIPPE κ.λπ.-, κάρτες εγγυήσεων καλής λειτουργίας και κουτιά συσκευασίας των ρολογιών αυτών, καθώς και περισσότεροι από 180.000 αναπτήρες, με το σήμα κυρίως της γνωστής εταιρείας BIC.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Αυγούστου κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής δέσμευσε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προέρχονταν από την Κίνα, ενώ ως υποτιθέμενος τελικός προορισμός τού εμπορευματοκιβωτίου δηλώνονταν επιχείρηση στην Αλβανία.

Κατά τον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συνδρομή των υπαλλήλων του Τελωνείου Ελευσίνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα απομιμητικά είδη: 29.720 ρολόγια, 1.630 κουτιά ρολογιών, 1.100 σακούλες συσκευασίας, 550 κάρτες εγγύησης και 180.600 αναπτήρες.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών των σημάτων, υπολογίζεται σε πολλά εκατ. ευρώ. Τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα μεταφερθούν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, όπου και θα καταστραφούν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
Η παραχωρησιούχος εταιρεία NEA ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, θα αναλάβει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, συνολικού μήκους άνω των 1.000 χλμ., για τα επόμενα 35 έτη
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
ΑΑΔΕ: Υποχρεώσεις εισοδήματος – Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε όποιο ευθυνόμενο πρόσωπο δεν εγγραφεί έγκαιρα
Για το έτος 2025, οι υπόχρεοι φορείς πρέπει να προχωρήσουν σε αρχική εγγραφή ή επικαιροποίηση στοιχείων για τα αρχεία εισοδήματος, με την προθεσμία να ξεκινά την Πέμπτη 1/01/2026 και να λήγει την Πέμπτη 15/01/2026
Φωτογραφία: iStock