Οικονομία

Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 800 μονάδων και στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 11ης Ιουνίου του 2015, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup.

Υπεραπέδωσαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ της ΔΕΗ και της Coca Cola HBC.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 800,97 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,48%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 9,74 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 802,96 μονάδες (+0,73%) και κατώτερη τιμή στις 793,22 μονάδες (-0,49%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 114,81 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 167.385.227 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,40%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+4,34% στα 7,45 ευρώ), της ΔΕΗ (+2,96% στα 3,83 ευρώ), της Coca Cola HBC (+2,08% στα 26,50 ευρώ), της Τιτάν (+1,71% στα 25,60 ευρώ) και της Folli Follie (+1,24% στα 20,34 ευρώ).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-1,43% στα 3,45 ευρώ), της Viohalco (-1,33% στα 2,23 ευρώ), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,08% στα 3,65 ευρώ), της Alpha Bank (-0,90% στα 2,19 ευρώ) και της Πειραιώς (-0,87% στα 0,228 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (+2,12%), των Τροφίμων (+2,08%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,61%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,90%) και των Ταξιδιών (-0,51%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Πειραιώς, διακινώντας 70.805.106 και 45.324.618 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 24,767 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 19,819 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 55 μετοχές, 49 πτωτικά και 25 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές:Moda Bagno+29,23%, Παϊρης+27,24%, Pasal+20,00% και Γ.Ε. Δημητρίου +16,67%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Λανακάμ(κ) -20,00%, Πήγασος-19,63%, Βιοτέρ-19,44% και Σφακιανάκης-19,29%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αναταραχή στις διεθνείς αγορές: Πέφτουν δολάριο και ευρωπαϊκές μετοχές, ανεβαίνουν οι αποδόσεις των ομολόγων
Η απόδοση των 30ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,92%, καθώς η κίνηση εναντίον της Κουκ πυροδότησε ανησυχίες ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να ενταθεί εάν ο Τραμπ αναδιαμορφώσει την επιτροπή πολιτικής της Fed
Γαλλία, Oικονομικής ανταλλαγής τάση προς τα κάτω
Η ΕΥΔΑΠ στηρίζει χρηματοδότηση €250 εκατ. από την ΕΤΕπ για βιώσιμες και ανθεκτικές στις κλιματικές προκλήσεις υπηρεσίες ύδρευσης στην Αττική
Το έργο ενισχύει τους στόχους της ΕΕ για το κλίμα, το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή, θα βοηθήσει την Αθήνα να προσαρμοστεί στην ξηρασία και να συνεχίσει να ακολουθεί και να ενσωματώνει τις ευρωπαϊκές οδηγίες για το νερό
Aπό αριστερά: Σταύρος Παπασταύρου, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσακίρης, Αντιπρόεδρος ΕΤΕπ, Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Στεργίου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΥΔΑΠ
Θεοδωρικάκος: Επεστράφησαν στην ΑΑΔΕ 43 εκατ. ευρώ από ανολοκλήρωτες επενδύσεις
«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψουν στον Έλληνα φορολογούμενο τα χρήματα που δόθηκαν στο παρελθόν από τον αναπτυξιακό νόμο για επενδύσεις οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν. Κάποιοι τότε το αμφισβήτησαν», δήλωσε ο Υπουργός
Τάκης Θεοδωρικάκος