Κυριακή, 16 Ιουν.
29oC Αθήνα

Airbnb: Ποιοι είναι οι 12 πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα

Airbnb: Ποιοι είναι οι 12 πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα

Ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γερμανία, γίνονται δημοφιλείς προορισμοί παγκοσμίως οι διοργανώτριες πόλεις όπως το Παρίσι, η Λιλ και το Μόναχο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Airbnb. 

Οι Έλληνες επισκέπτες αναζητούν βιωματικές διαμονές σε πόλεις που να αποτελούν από μόνες τους προορισμούς, με τις αναζητήσεις για την κατηγορία Play να αυξάνονται κατά 214% αυτό το καλοκαίρι. Καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 , επισκέπτες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη σειρά στη διοργάνωση. Με αύξηση 13,7% στις αναζητήσεις για υπαίθριες παροχές, οι ελληνικές οικογένειες ψάχνουν χώρο για να απλωθούν.

Παρότι το Παρίσι είναι η πόλη με τις περισσότερες αναζητήσεις παγκοσμίως στο Airbnb αυτό το καλοκαίρι, πόλεις όπως η Λιλ, οι Βερσαλλίες και η Λυών είναι δημοφιλείς χάρη στη στρατηγική απόφαση να πραγματοποιηθούν οι αγώνες σε ολόκληρη τη Γαλλία. Οι προβολές σελίδων καταχώρισης κατά την περίοδο των αγώνων είναι κατά μέσο όρο 11 φορές υψηλότερες στις γαλλικές διοργανώτριες πόλεις και τα περίχωρά τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου να ξεκινά σε δέκα τοποθεσίες σε όλη τη Γερμανία τον Ιούνιο, τρεις από τις διοργανώτριες πόλεις -Ντόρτμουντ, Μόναχο και Στουτγάρδη- έχουν αναδειχθεί ως δημοφιλείς προορισμοί για επισκέπτες σε όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι.

Στην Ελλάδα, δημοφιλείς προορισμοί είναι το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, καθώς και θαυμάσιοι παραθαλάσσιοι προορισμοί όπως η Δονούσα, η Βασιλική και το Σχίσμα Ελούντας.

Τάσεις στους προορισμούς στην Ελλάδα

  1. Δονούσα
  2. Χαλάνδρι
  3. Βασιλική
  4. Σχίσμα Ελούντας
  5. Μαρούσι
  6. Λειψοί
  7. Ασπροβάλτα
  8. Αντίπαρος
  9. Μακρύς Γιαλός
  10. Λαγανάς 

Οι επισκέπτες αναζητούν διαμονή και εμπειρίες με βάση το παιχνίδι

Με τις αναζητήσεις για την κατηγορία Play να αυξάνονται κατά 214% αυτό το καλοκαίρι, οι Έλληνες επισκέπτες αναζητούν διαμονές που αποτελούν από μόνες τους εμπειρίες. Η κατηγορία Play περιλαμβάνει καταχωρίσεις με επιλογές γεμάτες διασκέδαση που ξεπερνούν τις τυπικές παροχές, όπως γήπεδα μπάσκετ, αίθουσες παιχνιδιών, τραμπολίνα, νεροτσουλήθρες και άλλα.

Είτε πρόκειται για στούντιο με δικό του τοίχο αναρρίχησης είτε για ένα σαλέ στο τροπικό δάσος με νεροτσουλήθρες και καταρράκτες, μερικές από τις πιο αγαπημένες καταχωρίσεις στην Κατηγορία Play είναι ιδανικές για μια διαμονή προσανατολισμένη στη δράση:

  • Γραφικό οικογενειακό κάστρο στη νότια Πελοπόννησο, Λακωνία 
  • Κρητικός παράδεισος με εκπληκτική θέα, Δαράτσος 
  • Πολύχρωμη βίλα κοντά στη θάλασσα, Σούνιο 
  • Πολυτελές Αρχοντικό σε μια απομονωμένη, θαλασσινή γωνιά, Στύρα 
  • Ιδιωτική βίλα στο νησί της Αίγινας που περιβάλλεται από τη φύση, Βαθύ
  • Καλαίσθητο αρχοντικό με ένα μικρό αγρόκτημα, Αθήνα Αττική
  • Μοντέρνα βίλα κοντά στον κόλπο της Κυπαρισσίας, Κυπαρισσία
  • Ευρύχωρο σπίτι στην ηπειρωτική Ελλάδα, Ναύπλιο 
  • Ζεστή βίλα για μια χαλαρή απόδραση κοντά στην Αθήνα, Πεντέλη 
  • Υπέροχη βίλα με θέα στη θάλασσα, Νέος Βουτζάς

Το 64% των Ελλήνων επισκεπτών λέει ότι τα ταξίδια μέσω Airbnb παρέχουν μια πιο στενή σύνδεση με την τοπική κουλτούρα από τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή θέρετρο. Τα Airbnb δεν βρίσκονται μόνο σε πιο αυθεντικές γειτονιές, αλλά πολλές από τις διαμονές στην πλατφόρμα έχουν απίστευτο χαρακτήρα, προσφέροντας μια γεύση από τις τοπικές γεύσεις και πάθη.

Οι ελληνικές οικογένειες αναζητούν υπαίθριους χώρους και παραθαλάσσιες διαμονές 

Το να έχουν περισσότερο εξωτερικό χώρο είναι προτεραιότητα για τις οικογένειες αυτό το καλοκαίρι, με τις αναζητήσεις για υπαίθριες παροχές όπως πισίνες και μπάρμπεκιου να αυξάνονται κατά 13,7% για οικογενειακά ταξίδια των Ελλήνων χρηστών. Με παροχές όπως κουζίνες σεφ και ιδιωτικούς εξωτερικούς χώρους, η Airbnb είναι η επιλογή που προτιμούν πολλές οικογένειες.

Σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες επισκέπτες (48%) λένε ότι το να μπορούν να χωρέσουν όλη την οικογένειά τους σε ένα μέρος είναι καθοριστικός παράγοντας όταν πραγματοποιούν κρατήσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Και το 64% λέει ότι οι παροχές όπως οι κουζίνες, οι χώροι εργασίας και οι αυλές είναι σημαντικές όταν πραγματοποιούν κρατήσεις.

Αυτό το καλοκαίρι, οι ελληνικές οικογένειες στρέφονται προς το Airbnb για να κάνουν πεζοπορία, να κολυμπήσουν και να απολαύσουν απίστευτη θέα.

Μερικές από τις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες στις οποίες γίνονται κρατήσεις από οικογένειες αυτό το καλοκαίρι έχουν κεντρικό θέμα το να βρίσκονται κοντά σε νερό, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών εξοχή, παραλία, παραθαλάσσια, εθνικά πάρκα και εκπληκτική θέα. Εδώ είναι μερικοί από τους κορυφαίους εθνικούς προορισμούς κοντά στο νερό για ελληνικές οικογένειες αυτό το καλοκαίρι:

  1. Νέα Ποτίδαια
  2. Σέριφος
  3. Χρυσή Ακτή
  4. Λιμένι 
  5. Αντίπαρος
  6. Γύθειο 
  7. Σάμος
  8. Παλαιόχωρα 
  9. Ηλεία
  10. Ασπροβάλτα

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις