Χρηστικά

Επιταχύνεται η υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα υπέρ των ωφελούμενων

Στην επιτάχυνση υλοποίησης των κοινωφελών προγραμμάτων υπέρ των ωφελούμενων προχωρά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία συζητήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου, τροποποιείται η υποπαρ. ΙΔ.1. παρ. ΙΔ΄ άρθρου πρώτου ν. 4152 /2013. Η τροπολογία αφορά τα κοινωφελή προγράμματα της ΔΥΠΑ με αντικείμενο την απασχόληση ανέργων είτε απευθείας σε Δήμους και Περιφέρειες είτε σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από αυτούς, είτε σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από υπουργεία.

«Με την προτεινόμενη τροποποίηση» είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, «επεκτείνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης των προγραμμάτων και από πόρους του κατά περίπτωση αρμόδιου ή συναρμόδιου Υπουργείου. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται μεγαλύτερη ευελιξία και βελτιώνεται η εύρυθμη και άμεση υλοποίηση των κοινωφελών προγραμμάτων».

Ο ισχύον νόμος προβλέπει ότι για την υλοποίηση των προγραμμάτων, η ΔΥΠΑ μπορεί να επιχορηγείται από πόρους του εθνικού και του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) ή του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Δηλαδή ακόμα κι αν ένα πρόγραμμα σχεδιάζεται για φορέα εποπτευόμενο άλλου υπουργείου, η χρηματοδότησή του προέρχονται από πόρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η περιοριστική αυτή διάταξη που βρίσκεται σε ισχύ προκαλεί καθυστερήσεις και εμποδίζει την εύρυθμη υλοποίηση των προγραμμάτων σε βάρος τελικά των δυνάμει ωφελούμενων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα myCAR – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων
Τα ποσά των τελών κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητα, χωρίς αυξήσεις, ενώ τα πρόστιμα για καθυστερημένη καταβολή, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ξεκινούν από 25% και φτάνουν έως 100% του ποσού
A lot of cars in a rows. Used car sales.
Επίδομα Θέρμανσης 2025 – 2026: Ανοίγει η πλατφόρμα «myΘέρμανση» – Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή
Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που θα έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση, η οποία αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες
Concept of heating season, cold weather
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Μέχρι 31 Δεκέμβριου η εξόφληση – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Τα ποσά παραμένουν σταθερά στην πλατφόρμα myCAR, χωρίς αυξήσεις, ενώ τα πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν να τα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από 25% και φτάνουν έως και 100% του ποσού
traffic