Χρηστικά

Μηλαπίδης (Υπ. Εργασίας): Έρχεται τροπολογία για ασφαλιστική ικανότητα σε όσους έχουν οφειλές έως 100 ευρώ

«Με τροπολογία που πιθανότατα θα έρθει τις επόμενες 10 ημέρες στη Βουλή η ασφαλιστική ικανότητα θα αποδίδεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ληξιπρόθεσμες ή καθυστερούμενες ή βεβαιωμένες οφειλές μέχρι το ποσό των 100 ευρώ», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας της κοινωνικής ασφάλισης, Νίκος Μηλαπίδης, στο Υπουργείο Εργασίας.

«Κάθε Μάρτιο εξετάζεται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας. Άνθρωποι οι οποίοι γνώριζαν ότι δεν έχουν παλαιά χρέη αλλά έχουν τρέχουσες οφειλές έστω και αν ήταν πολύ μικρές κάτω από 100 ευρώ, έστω και μερικά ευρώ που δεν ξεπερνούσαν τα 50 βρέθηκαν με την ασφαλιστική ικανότητα μη ενεργή», δήλωσε ο ίδιος.

Ο κος Μηλαπίδης εξήγησε πως «αυτό αυτομάτως δημιουργεί προβληματισμό γιατί από την ασφαλιστική ικανότητα απορρέουν μια σειρά δικαιώματα είτε για τον ίδιο τον ασφαλισμένο, είτε για τα παιδιά, είτε για τη σύζυγο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
ΑΑΔΕ: Υποχρεώσεις εισοδήματος – Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε όποιο ευθυνόμενο πρόσωπο δεν εγγραφεί έγκαιρα
Για το έτος 2025, οι υπόχρεοι φορείς πρέπει να προχωρήσουν σε αρχική εγγραφή ή επικαιροποίηση στοιχείων για τα αρχεία εισοδήματος, με την προθεσμία να ξεκινά την Πέμπτη 1/01/2026 και να λήγει την Πέμπτη 15/01/2026
Φωτογραφία: iStock
Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Οι καταναλωτές καλούνται να κάνουν «έξυπνες» αγορές: να συγκρίνουν τιμές σε φυσικά καταστήματα και ηλεκτρονικές πλατφόρμες και, όπου είναι δυνατόν, να έχουν σημειώσει τις τιμές πριν την έναρξη των προσφορών
iStock