Χρηστικά

Στα 10 ευρώ/MWh κλειδώνει ο φόρος «ουρανοκατέβατων» κερδών στους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κοντά στα 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα αναμένεται να διαμορφωθεί ο έκτακτος φόρος που επιβάλει η κυβέρνηση στους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιούλιο, στα πλαίσια των μέτρων που αποφάσισε να λάβει για να στηρίξει τους καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο του έκτακτου φόρου στους παραγωγούς ρεύματος θα έχει διάρκεια έως τρεις μήνες σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική ρύθμιση, ενώ χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι οι ηλεκτροπαραγωγοί αποκόμισαν ουρανοκατέβατα κέρδη ως αποτέλεσμα της ανόδου της χονδρικής τιμής που συντελέστηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η κυβέρνηση αυτά τα κέρδη θα τα φορολογήσει, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει τις όποιες δυσλειτουργίες σε μια αγορά ενέργειας που σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο της λειτουργίας που θα θέλαμε», ανέφερε σχετικά ο πρωθυπουργός.

Ο έκτακτος φόρος πρόκειται να συμπεριληφθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την αναδιάταξη του Υπερταμείου, ενώ το ύψος της επιδότησης που θα λάβουν οι καταναλωτές πρόκειται να ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου, μετά τις ανακοινώσεις των τιμολογίων λιανικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Ανακαινίζω 2026: Επιδότηση έως και 36.000 ευρώ ανά ακίνητο – Οι λεπτομέρειες και τι αλλάζει
Η αρχιτεκτονική του νέου «Ανακαινίζω» δείχνει ότι το πρόγραμμα θα αφορά κυρίως την ανακαίνιση και λιγότερο την ενεργειακή αναβάθμιση, όπως οι  παλαιότερες δράσεις του «Εξοικονομώ»
Many local buildings are seen along the street up hill in Athens, Greece. 6
ΔΕΟΣ: Στο επίκεντρο οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο – Πάνω από 39.000 έλεγχοι προβλέπονται για το 2026
Πολλές υποθέσεις καταγγελιών παραμένουν στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΑΑΔΕ ακόμα και για 12 χρόνια, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε μελλοντικούς φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους
ΑΑΔΕ