Χρηστικά

Χαραλαμπογιάννη: Έχουμε 2.550 εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις στο Δημόσιο – Θα εμπλουτιστούν τα παραπτώματα και οι ποινές

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εσωτερικών, υπάρχει πειθαρχική υπόθεση στο δημόσιο, η οποία εκκρεμεί 7 χρόνια

Toν εμπλουτισμό του πλήθους των πειθαρχικών παραπτωμάτων, μαζί και του πλήθους των πειθαρχικών ποινών προανήγγειλε σήμερα (30.1.25) η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα δημόσιας διοίκησης, Βιβή Χαραλαμπογιάννη μιλώντας στο ertnews.

Η κα Χαραλαμπογιάννη ανέφερε πως από το ΥΠΕΣ εξετάζεται το σύνολο των πειθαρχικών παραπτωμάτων και το σύνολο των (σ.σ. Αντίστοιχων) πειθαρχικών ποινών, σημειώνοντας πως θα εμπλουτισθούν τόσο τα παραπτώματα όσο και οι ανάλογες ποινές.

Η ίδια ανέφερε πως στο α΄εξάμηνο του 2024 είχαν καταγραφεί 2.550 εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις στο δημόσιο, ενώ καταγράφηκε υπόθεση που εκκρεμεί 7 έτη.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο ετοιμάζει το ΥΠΕΣ -και το οποίο έχει λάβει το πράσινο ως από το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο- οι «βαριές» υποθέσεις θα κλείνουν μέσα σε 6 μήνες, ενώ οι «ελαφριές» πολύ νωρίτερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα myCAR – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων
Τα ποσά των τελών κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητα, χωρίς αυξήσεις, ενώ τα πρόστιμα για καθυστερημένη καταβολή, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ξεκινούν από 25% και φτάνουν έως 100% του ποσού
A lot of cars in a rows. Used car sales.
Επίδομα Θέρμανσης 2025 – 2026: Ανοίγει η πλατφόρμα «myΘέρμανση» – Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή
Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) που θα έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση, η οποία αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες
Concept of heating season, cold weather