Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά σε υπόγειο πολυκατοικίας στο Γαλάτσι
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Χωρίς δέσμευση για το χρέος δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα!

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών, αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις των Eυρωπαίων για το χρέος, η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα αρνητικά μέτρα που συμφωνήθηκαν στην Μάλτα.

Πρόκειται για το δεύτερο επίσημο “τελεσίγραφο”, μετά από αυτό του Αλέξη Τσίπρα, νωρίτερα κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μετέδωσε ο Αντ1, ο αξιωματούχος του ελληνικού ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως “η συμφωνία είναι αυτή που είναι και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του. Σημασία έχει με τι μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα πάμε μέχρι το 2018. Αν οι εταίροι μπουν στην λογική “είπα-ξείπα” για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους , τότε και εμείς δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα“.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτιμά, πάντως, ότι μπορεί η συνολική συμφωνία – και για το χρέος – να κλείσει άμεσα, ώστε η Ελλάδα να υπαχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

“Έχουν “κλείσει” τα πλεονάσματα για τρία χρόνια, με ενισχυμένα τα μεσοπρόθεσμα που θέλει το ΔΝΤ. Η συζήτηση αυτή μπορεί να κλείσει μέχρι τις 22 Απριλίου ή και νωρίτερα σε έκτακτο Eurogroup. Τα μέτρα μπορεί να νομοθετηθούν τώρα για να μπορέσει να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ“, τόνιζε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ακτοπλοΐα: Προκλήσεις για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου – «Ανάσα» για τους επιβάτες η συγκράτηση των τιμών στους ναύλους
Το τελικό παραδοτέο θα περιλαμβάνει και το σχεδιασμό ενός εργαλείου χρηματοδότησης, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των εταιρειών του κλάδου σε δανειακά σχήματα
Επιβάτες σε πλοίο