Οικονομία

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύονταν στα 1,2929 δολάρια από το επίπεδο των 1,2940 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2930 δολ.

Αρνητικά επηρεάζει το ευρώ η δρομολογημένη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τους φόβους για πιθανή αναζωπύρωση της κρίσης στον Ευρωπαϊκό Νότο. Αντίθετα η παράταση κατά μία ημέρα της διαδικασίας επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων δεν φάνηκε να δημιουργεί ανησυχίες καθώς οι επενδυτές προδικάζουν την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 15,07% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,30% να διαμορφωθεί στο 13,77% από 13,78% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,55% από 0,57%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,44% από 0,45, στο εξάμηνο στο 0,33% από 0,34%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,18% και στο μήνα παρέμεινε στο 0,11%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλίμα αβεβαιότητας στη Wall Street

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα