Παρασκευή, 1 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Κηδεία για μούμια 128 ετών στην Πενσιλβάνια – Η περίεργη ιστορία του Stoneman Willie

ΗΠΑ: Κηδεία για μούμια 128 ετών στην Πενσιλβάνια – Η περίεργη ιστορία του Stoneman Willie

Μετά από 128 χρόνια μία μούμια στην Πενσιλβάνια αναμένεται να ταφεί κανονικά, καθώς εδώ και χρόνια παρέμενε ως… έκθεμα σε ένα γραφείο κηδειών.

Η μούμια, που έχει γίνει γνωστή στους κατοίκους της Πενσιλβάνια ως Στόουνμαν Γουίλι, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης Reading. Ωστόσο, πλέον το γραφείο κηδειών δηλώνει έτοιμο να θάψει τη μούμια, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία που βάζουν τέλος στο μυστήριο της ταυτότητάς του. 

Κανείς δεν γνώριζε την πραγματική ταυτότητα του Στόουνμαν Γουίλι. Το μόνο που είχε γίνει γνωστό είναι ότι πρόκειται για έναν μικροκλέφτη που πέθανε στη τοπική φυλακή λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. 

Μουμιοποιήθηκε τυχαία όταν ένας νεκροθάφτης έκανε πειράματα με καινούριες τεχνικές ταρίχευσης.

Κατά τη σύλληψή του ο ίδιος δεν έδωσε τα πραγματικά του στοιχεία στην αστυνομία και έκτοτε η ταυτότητά του παρέμεινε άγνωστη.

Πέρασαν 128 χρόνια και η μούμια παρέμεινε ως έκθεμα στο γραφείο κηδειών. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του γραφείου ανακοίνωσαν πως εντόπισαν την πραγματική του ταυτότητα και είναι έτοιμοι να τον θάψουν με τις πρέπουσες τιμές.

Η ταυτότητά του θα αποκαλυφθεί τη μέρα της κηδείας το Σάββατο (7.10.2023) καθώς το όνομά του θα γραφεί στην ταφόπλακα, ενώ οι πολίτες της Πενσιλβάνια σπεύδουν στο γραφείο κηδειών για να τον αποχαιρετήσουν. 

 

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις