Παράξενες Ειδήσεις

Μεσαιωνικό μενταγιόν στην κοιλιά ενός καρχαρία

 Ενα μεσαιωνικό μενταγιόν που πιστεύεται ότι είναι του 11ου αιώνα βρέθηκε μέσα στην κοιλιά ενός μωρού καρχαρία στη νότια Μαλαισία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

Το μενταγιόν έχει από τη μία του όψη χαραγμένη τη μορφή μιας γυναίκας και από την άλλη έναν σταυρό με την επιγραφή ANTONII. Βρέθηκε χθες Τρίτη από μια νοικοκυρά την ώρα που καθάριζε το ψάρι για να το βράσει.

Το μενταγιόν φέρεται ότι φορούσαν πορτογάλοι στρατιώτες, για να έχουν τη θεϊκή προστασία, και είχαν αποικήσει τη Μαλαισία το 1511.

Η 47χρονη Σουσίλα Μενόν, κάτοικος της πόλης Κλεμπάνγκ, περίπου 120 χιλιόμετρα νοτίως της Κουάλα Λουμπούρ, είπε ότι καθάριζε τον καρχαρία που είχε αγοράσει από την αγορά ψαριών όταν είδε το μενταγιόν μέσα στο στομάχι του.

Τόνισε ότι ο σύζυγός της αποφάσισε να μη φάνε το ψάρι καθώς πιστεύει ότι το μενταγιόν μπορεί να έχει θρησκευτική αξία.

“Ο σύζυγός μου αισθάνεται ότι είναι ευλογία για την οικογένειά μας να έρχεται στο σπίτι μας ένα μενταγιόν από τα βάθη της θάλασσας. Θα το δοξάζουμε πάντα”, δήλωσε στην εφημερίδα Star.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Παράξενες Ειδήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Παράξενες Ειδήσεις: Περισσότερα άρθρα
Αυτό είναι το πιο ήσυχο μέρος στη Γη: Πώς αντέχονται λίγα λεπτά στην απόλυτη σιωπή
Στον θάλαμο της Microsoft δεν υπάρχει κανένα εξωτερικό ηχητικό σήμα με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος αρχίζει να εστιάζει στους εσωτερικούς ήχους του σώματος: τον χτύπο της καρδιάς, τη ροή του αίματος, ακόμα και το ελαφρύ τρίξιμο των αρθρώσεων
Δωμάτιο