Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι βρέθηκε στην Αυστραλία!

Το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι βρέθηκε στην Αυστραλία!

Μπουκάλι έπεσε στις 12 Ιουνίου 1886 στον Ινδικό Ωκεανό. Πριν λίγες μέρες εντοπίστηκε και αποκρυπτογραφήθηκε το μήνυμα του…

132 χρόνια μετά τη ρίψη του μπουκαλιού στον Ινδικό Ωκεανό, βρέθηκε σήμερα και φέρει επίσημα το παλαιότερο μήνυμα στο εσωτερικό του. Η ιστορία του είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα…

Συγκεκριμένα, το Μουσείο Δυτικής Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι το μπουκάλι βρέθηκε κοντά στο Wedge Island, 160 χλμ. βόρεια του Περθ. Μάλιστα, η Αυστραλή Τόνια ‘Ιλμαν έκανε βόλτα εκεί με την οικογένειά της και το εντόπισε τελείως τυχαία.

Το γερμανικό πλοίο Paula είχε ρίξει το μπουκάλι στις 12 Ιουνίου 1886 στον Ινδικό Ωκεανό, 590 μίλια (950 χλμ.) ανοικτά των ακτών, στο πλαίσιο επιστημονικών πειραμάτων για την παρακολούθηση των θαλασσίων ρευμάτων και τη βελτίωση των θαλασσίων οδών.

Η οικογένεια ‘Ιλμαν ενημέρωσε το WAM, το οποίο ήρθε σε επαφή με Ολλανδούς και Γερμανούς  και όλοι μαζί αποκρυπτογράφησαν το μήνυμά του. Έξι ολόκληρες εβδομάδες έρευνας χρειάστηκαν για να διαπιστωθεί η προέλευσή του και τι γράφει το σημείωμα. Το γεγονός ότι ήταν βρεγμένο και δεμένο σε σπάγκο δυσκόλεψε την κατάσταση.

Τι έγραφε τελικά; Υπήρχε μια καταχώρηση στις 12 Ιουνίου 1886 από τον καπετάνιο, που ανέφερε ότι είχε ρίξει ένα μπουκάλι στη θάλασσα για επιστημονικούς λόγους.

Έως εκείνη την ημέρα, το ρεκόρ Guinness είχε καταγράψει ως παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι, ένα ηλικίας 108 χρόνων. Αυτή η καταγραφή όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το μήνυμα και το μπουκάλι θα εκτεθούν για δύο χρόνια στο μουσείο του Φρίμαντλ, στη Δυτική Αυστραλία.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=s-qfXnNszrc

Πηγή βίντεο: Unexplained Mysteries

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις