Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πώς έφτιαχναν το 1958 τη βάση για το μακιγιάζ

Πώς έφτιαχναν το 1958 τη βάση για το μακιγιάζ

Ιδιαίτερη τεχνική και πολύ μεράκι χρειαζόταν εκείνη την εποχή για να φτιάξει κανείς καλλυντικά τη δεκαετία του ’50. Δείτε στο βίντεο όλη τη διαδικασία της βάσης για το μακιγιάζ.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς έκαναν μακιγιάζ οι γυναίκες της δεκαετίας του ’50; Οι γυναίκες εκείνης της εποχής περιποιούνταν πολύ τον εαυτό τους και το παρακάτω βίντεο το αποδεικνύει περίτρανα.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από ταινία εποχής. Η ειδικός ομορφιάς που παρουσιάζεται στην ταινία είναι η Mary Sanders, ενώ το μοντέλο είναι η ζωγράφος Isabelle Babianska. Η μακιγιέζ με δεξιοτεχνία και πολύ προσοχή, φτιάχνει ένα μείγμα βάσης για μακιγιάζ με σκοπό να ταιριάζει απόλυτα στο χρώμα δέρματος της πελάτισσας.

Η αισθητικός παίρνει αρχικά σκόνη σε χρώμα ροζ, ύστερα την αναμιγνύει με μια σκόνη στο χρώμα μοβ και τις ανακατεύει. Αφού, ανακατέψει καλά το μείγμα, το τοποθετεί σε μια μηχανή. Το μηχάνημα ονομάζεται δίσκος συμπαγούς μεγέθους και η διαδικασία χρήσης είναι ίδια με αυτή του μηχανήματος εσπρέσο. Τέλος, η συμπιεσμένη σκόνη αφαιρείται από το μηχάνημα και τοποθετείται σε κουτί.  Η Isabelle Babianska παίρνει όλο χαρά τη νέα της πούδρα που ταιριάζει ακριβώς στο χρώμα δέρματός της.

Και κάπως έτσι έφτιαχναν καλλυντικά περιποίησης τη δεκαετία του ’50 και του ’60. Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: British Pathé

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις