Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πώς να επιβιώσετε από ένα ασανσέρ που πέφτει

Πώς να επιβιώσετε από ένα ασανσέρ που πέφτει

Εξαιρετικά σπάνιο, αλλά έχει συμβεί να σπάσει το συρματόσχοινο του ασανσέρ! Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε μια τέτοια σπάνια αλλά όχι απίθανη κατάσταση.

Σίγουρα το να σπάσει το συρματόσχοινο του ασανσέρ δεν είναι πολύ πιθανό, όμως δεν είναι και απίθανο! Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από ελεύθερη πτώση ασανσέρ. Λίγοι είναι αυτοί που κατάφεραν να επιβιώσουν. Εσείς σε μία τέτοια περίπτωση θα ξέρατε τι να κάνετε;

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει τι δεν πρέπει να κάνετε αλλά και τι πρέπει να κάνετε σε μία τέτοια περίπτωση. Συγκεκριμένα, δεν πρέπει να κάνετε άλμα. Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι ένα άλμα θα μπορούσε να βοηθήσει, όμως αυτό είναι λάθος. Η θεωρία πώς αν ένας άνθρωπος κάνει άλμα λίγο πριν ο θάλαμος του ασανσέρ προσκρούσει στο έδαφος, κάνει την σφοδρότητα της σύγκρουσης να μειώνεται, δεν ισχύει. Ακόμα και αν κάνει κάποιος άλμα στο σωστό χρόνο, η μείωση θα ήταν σχεδόν αμελητέα. Μάλιστα, ένα άλμα θα μπορούσε να προκαλέσει και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του ανθρώπου, αν κατά την πρόσκρουση ερχόταν σε επαφή με το ταβάνι του ασανσέρ.

Δεύτερο λάθος είναι η πεποίθηση πως αν σταθεί κανείς όρθιος, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε μόνο στην περίπτωση που ένας άνθρωπος θα είχε βάρος 10 φορές μεγαλύτερο του σωματικού βάρους του μέσου ανθρώπου.

Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να ξαπλώσετε. Έτσι μόνο μπορούν να αποφευχθούν πιο σοβαροί τραυματισμοί, όπως να σπάσουν τα οστά. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να καλύψει το κεφάλι με τα δύο του χέρια ώστε να μην τραυματιστεί. Βέβαια στην περίπτωση ελεύθερης πτώσης ασανσέρ, σοβαροί τραυματισμοί είναι σχεδόν δεδομένοι και ό,τι και να κάνει ο άνθρωπος, δύσκολα γίνονται… θαύματα.

Η Μπέτι Λου Όλιβερ είχε ζήσει ένα… θαύμα. Ήταν χειριστής ανελκυστήρα στο Empire State Bulding και κατέχει το ρεκόρ επιζήσαντα από ασανσέρ, από μεγάλο ύψος. Αναλυτικότερα, έπεσε από 79 ορόφους και επέζησε με ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι, χάρη στα ατελείωτα μέτρα καλωδίου που είχαν συγκεντρωθεί στο έδαφος πριν την καμπίνα του ασανσέρ στην οποία βρισκόταν.

Με άλλα λόγια, για να επιβιώσετε 100% από ελεύθερη πτώση ασανσέρ, αρκεί να πάρετε τις σκάλες…

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: BRIGHT SIDE

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις