Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πώς θα ήταν ο ουρανός αν αντί φεγγάρι βλέπαμε διάφορους πλανήτες

Πώς θα ήταν ο ουρανός αν αντί φεγγάρι βλέπαμε διάφορους πλανήτες

Ένα βίντεο δείχνει πώς θα ήταν ο ουρανός αν αντί φεγγάρι, φώτιζαν το βράδυ τον ουρανό διάφοροι πλανήτες. Δείτε το.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα φαινόταν ο ουρανός αν αντί φεγγάρι, βλέπαμε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος;

Ο μέχρι σήμερα πιο αποδεκτός κατάλογος πλανητών αποτελείται από 8 πλανήτες σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο: Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας.

Ο Πλούτωνας από το 2006 έπαψε να θεωρείται επισήμως πλανήτης του Ηλιακού συστήματος, αλλά πλανήτης νάνος που ανήκει στη Ζώνη του Κάιπερ. Αυτή η άποψη ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια με την ανακάλυψη σωμάτων πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα που είναι παρόμοια ή και μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτόν.

Ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη, και ο Άρης ταξινομούνται στους λεγόμενους «Γήινους Πλανήτες» καθώς έχουν παρόμοια σύσταση και μορφολογία με τη Γη(βραχώδεις με συμπαγή πυρήνα). Ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, ανήκουν στην κατηγορία των «Αέριων Πλανητών» ή «Γιγάντων αερίων». Η σύστασή τους είναι αέρια (Υδρογόνο κυρίως), ενώ όλοι έχουν έναν ή περισσότερους δακτυλίους, οι εντυπωσιακότεροι των οποίων είναι οι Δακτύλιοι του Κρόνου.

Επίσης άλλη μια κατάταξη των πλανητών είναι ανάλογα με τη θέση τους στο Ηλιακό σύστημα: διακρίνονται σε εσωτερικούς, που είναι αυτοί που βρίσκονται ανάμεσα στον Ήλιο και την Κύρια ζώνη αστεροειδών, και σε εξωτερικούς, που είναι οι υπόλοιποι.

Δείτε στο βίντεο πώς θα φαινόταν ο κόσμος μας αν το βράδυ κοιτάγαμε ψηλά πλανήτες:

What If The Moon Was Replaced By Other Planets…

What If The Moon Was Replaced By Other Planets… Follow us on Youtube: https://goo.gl/XCpzC6Instagram: https://www.instagram.com/7second.riddles/Twitter: https://twitter.com/7Second_Riddles

Gepostet von 7-Second Riddles am Montag, 12. Februar 2018

Πηγή βίντεο: 7-Second Riddles

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις