Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πώς βλέπουν τα μωρά τον κόσμο στον πρώτο χρόνο της ηλικίας τους

Πώς βλέπουν τα μωρά τον κόσμο στον πρώτο χρόνο της ηλικίας τους

Τα μωρά βλέπουν τον κόσμο τους πολύ διαφορετικά. Δείτε στο βίντεο πώς εξελίσσεται η όρασή τους στα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους.

Η όραση ενός μωρού αναπτύσσεται πλήρως όταν κλείσει τα 2 του χρόνια. Τον πρώτο χρόνο της ζωής του η όραση δεν είναι πλήρως αναπτυγμένη και τότε γίνονται οι περισσότερες αλλαγές.

Μόλις το μωρό γεννηθεί η όραση του είναι 12 με 25 φορές χειρότερη από αυτήν ενός ενήλικα. Τον πρώτο μήνα, η όραση του δεν είναι τόσο δυνατή ώστε να αντιληφθεί και να διαχωρίσει τα χρώματα. Στους δύο πρώτους μήνες, η κόρη του οφθαλμού παραμένει μικρή και για αυτό, απορροφά λιγότερο φως με αποτέλεσμα τα αντικείμενα να φαίνονται σκοτεινά και θαμπά.

Στους τρεις μήνες είναι η στιγμή που αρχίζουν τα μωρά να ξεχωρίζουν χαρακτηριστικά προσώπου με πρώτα το στόμα και τα μάτια. Η ορατότητα τότε είναι δύο φορές πιο αιχμηρή από όταν γεννήθηκαν. Στους πέντε μήνες τα μωρά αντιλαμβάνονται το βάθος πεδίου του χώρου τους και ένα μήνα μετά, οι μύες των ματιών γίνονται πιο δυνατοί.

Μόλις τα μωρά “πατήσουν” τους επτά μήνες αρχίζουν να κυνηγούν αντικείμενα, ενώ λίγο αργότερα – που αρχίζουν συνήθως να μπουσουλάνε – εξασκούν τόσο τους μύες των ματιών τους όσο και τα άκρα τους. Μέσα λοιπόν στους επόμενους 3-4 μήνες, τα μωρά γίνονται πιο περίεργα να ανακαλύψουν τον κόσμο τους και μέσω της εξάσκησης καταφέρνουν στον δεύτερο χρόνο της ζωής τους να βλέπουν όπως οι ενήλικες.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Tech Insider

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις