Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου – Δείτε πού βρίσκεται

Το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου – Δείτε πού βρίσκεται

Το άγαλμα «Spring Temple Budda» στη Κίνα είναι το ψηλότερο άγαλμα ολόκληρου του κόσμου. Πλέον όμως υπάρχει ανταγωνισμός…

Ονομάζεται «Spring Temple Budda» βρίσκεται στην Κίνα και είναι το ψηλότερο άγαλμα όλου του κόσμου. Βέβαια, μπορεί να μην κρατά την πρωτιά για πολύ καιρό ακόμα…

Χτίστηκε το 2002 και βρίσκεται στην πόλη Zhaocun της περιοχής Lugshan, στο Henan της Κίνας. Αποτελείται από 1.100 κομμάτια από χυτό χαλκό, με συνολικό βάρος που ξεπερνά τους 1.000 τόνους. Πριν καταλήξει κανείς στο επιβλητικό άγαλμα πρέπει να διασχίσει τον ποταμό Foquan River και να ανέβει τα δύο σετ από 365 σκαλιά το καθένα, όσα οι μέρες του χρόνου.

Ωστόσο, ένα νέο άγαλμα ύψους 182 μέτρων αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ του ψηλότερου αγάλματος στον κόσμο. Το «Άγαλμα της Ενότητας» θα αναπαριστά τον Σαρντάρ Πατέλ, ήρωα της ανεξαρτησίας της Ινδίας και θα κατασκευασθεί σε μικρό νησί σε ποταμό του κρατιδίου Γουτζαράτ, ενώ αναμένεται να έχει ύψος 182 μέτρων.

Το «Άγαλμα της Ενότητας» βρίσκεται ακόμα σε στάδιο κατασκευής και προβλέπεται ότι θα περάσουν πολλοί μήνες μέχρι να γίνει το ψηλότερο άγαλμα όλου του κόσμου και πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες.

Δείτε στο βίντεο εντυπωσιακά πλάνα από το άγαλμα «Spring Temple Budda»:

Πηγή βίντεο: Goorney

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις