Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στην Κορέα όλο και περισσότεροι άνδρες φορούν μακιγιάζ

Στην Κορέα όλο και περισσότεροι άνδρες φορούν μακιγιάζ

Στην Κορέα ανοίγει το ένα μαγαζί με προϊόντα μακιγιάζ για άνδρες, μετά το άλλο. Τα στερεότυπα περί αρρενωπότητας, δεν υπάρχουν πια!

Κάποτε όσο πιο πολύ δεν ασχολιόταν ο άνδρας με την εμφάνισή του, τόσο πιο αρρενωπός θεωρείτο. Σήμερα όμως, οι άνδρες περιποιούνται περισσότερο από ποτέ τον εαυτό τους. Στην Κορέα, η πλειοψηφία των ανδρών φορά μακιγιάζ καθημερινά.

Σύμφωνα με το βίντεο, οι Κορεάτες ξυπνάνε το πρωί για να πάνε στη δουλειά και όπως οι γυναίκες, έτσι και αυτοί, περνούν πολύ ώρα μπροστά στον καθρέφτη τους για να βαφτούν. Τα στερεότυπα όσον αφορά την αρρενωπότητα, δεν υπάρχουν πια με τα καταστήματα μακιγιάζ να έχουν τόσες γυναίκες όσους και άνδρες πελάτες.

Χαρακτηριστικό μάλιστα αποτελεί και το γεγονός ότι στην Κορέα ανοίγουν συνεχώς μαγαζιά περιποίησης και προϊόντων μακιγιάζ που απευθύνονται αποκλειστικά σε άνδρες. Οι άνδρες απλώνουν βάση μακιγιάζ, τονίζουν τα μάγουλά τους, βάφουν ελαφρώς τα μάτια τους και σχηματίζουν τα φρύδια τους έντονα.

“Στην αρχή με ακολουθούσαν γυναίκες, τώρα το 30% των ακόλουθών μου είναι άνδρες. Οι άνδρες με ρωτάνε πώς να κάνουν το μακιγιάζ τους σωστά και με φυσικό αποτέλεσμα. Ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την εικόνα τους!”, δηλώνει ο Kim Ki soo που αριθμεί πάνω από 120 χιλιάδες subscribers στο κανάλι του με συμβουλές μακιγιάζ, στο Youtube.

Δείτε στο βίντεο την είδηση όπως προβλήθηκε σε δελτίο ειδήσεων στην Κορέα, με αγγλικούς υπότιτλους:

Πηγή βίντεο: ARIRANG NEWS

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις