Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα συγκλονιστικά τελευταία λόγια πιλότων πριν τη συντριβή

Τα συγκλονιστικά τελευταία λόγια πιλότων πριν τη συντριβή

Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση τους… Δείτε το βίντεο με τα δέκα πιο συγκλονιστικά τελευταία λόγια πιλότων πριν την συντριβή.

Αεροπλάνα είτε από ανθρώπινο λάθος είτε από μηχανική βλάβη ορισμένες φορές συντρίβονται αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές. Τα τελευταία λόγια των πιλότων που έχουν καταγραφεί πριν τη μοιραία στιγμή της συντριβής, συγκλονίζουν…

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 1978, η πτήση 182 της αεροπορικής εταιρείας Pacific Southwest Airlines μετέφερε 182 επιβάτες στο αεροσκάφος της από το Σακραμέντο στο Σαν Ντιέγκο. Την ίδια ώρα, ένας εκπαιδευτής έκανε μάθημα σε έναν μαθητή του μέσα σε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Cessna. Η συνεννόηση με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας δεν απέδωσε και το Cessna χτύπησε στο κάτω μέρος της δεξιάς πτέρυγας του αεροσκάφους της πτήσης 182 οδηγώντας στον θάνατο 144 επιβάτες. “Αυτό ήταν! Χτυπήσαμε! Μαμά σε αγαπώ!”, δήλωσε ο πιλότος λίγο πριν τη σύγκρουση.

Στις 7 Μαΐου του 1964, στην πτήση 773 της αεροπορικής εταιρείας Pacific Airlines, ένας ανήσυχος επιβάτης είπε στον διπλανό του ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσει. Οι έλεγχοι εκείνα τα χρόνια δεν ήταν αυστηροί και ο επιβάτης είχε στην τσάντα του όπλο. Με το όπλο εισέβαλε με τη βία στο πιλοτήριο, σημάδεψε τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη, οι οποίοι πέθαναν ακαριαία, ενώ αμέσως μετά γύρισε το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοκτόνησε. “Δεχτήκαμε πυροβολισμούς! Προσπαθούσα να βοηθήσω!”, αποκαλύφθηκε αργότερα ότι είπε λίγο πριν τον θάνατο του ο πιλότος. Το αεροπλάνο συνετρίβη και 44 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Ήταν 9 Μαΐου του 1987 όταν αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Polish Airlines συνετρίβη στο πάρκο Kabaty Woods της Βαρσοβίας. Η πτήση 5055 δεν έφτασε ποτέ στη Νέα Υόρκη όπου ήταν ο προορισμός της καθώς μία εκ των μηχανών της υπέστη σοβαρή βλάβη. Όλοι οι 183 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους κάνοντας το το πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα στην Πολωνία και το πιο θανατηφόρο παγκοσμίως για εκείνη την χρονιά. “Καληνύχτα, Καλημέρα, Χανόμαστε!”, ήταν τα τελευταία λόγια του πιλότου.

Η πτήση 235 της αεροπορικής εταιρείας TransAsia Airways στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, μόλις 2 λεπτά μετά την απογείωσή της, συνετρίβη… 43 από τους 58 επιβάτες πέθαναν. Μετά από τη συνεχόμενη βλάβη της κάθε μία μηχανής, ο πιλότος κατά λάθος απενεργοποίησε τη λειτουργία της μοναδικής μηχανής που δούλευε. Οι έρευνες ύστερα έδειξαν ότι ο κυβερνήτης, Liao Jian – Zong, ένα χρόνο πριν τη συντριβή είχε αποτύχει στις εξετάσεις της εκπαίδευσης, όμως η εταιρεία τον προσέλαβε κανονικά. Τα τελευταία του λόγια ήταν: “Απενεργοποίησα τη λάθος πλευρά”.

Δείτε το βίντεο με τα δέκα πιο συγκλονιστικά τελευταία λόγια πιλότων πριν την συντριβή:

Πηγή βίντεο: Planet Dolan

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις