Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Όλες οι αλλαγές στην Πελοπόννησο

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Όλες οι αλλαγές στην Πελοπόννησο

Πτώση σημείωσε η ΝΔ στην Αρκαδία, όπου από το 36,13% που έλαβε τον Ιανουάριο, έπεσε στο 33,82%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μικρή άνοδο, από το 30,13% στο 30,70% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) είναι η κερδισμένη της εκλογικής αναμέτρησης, αφού κατόρθωσε να ενισχύσει τα ποσοστά της και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ενδεχόμενης απώλειας της έδρας από τη Χρυσή Αυγή, που είχε πλησιάσει απειλητικά στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Έτσι, στην Αρκαδία επανεκλέγεται με τη ΝΔ ο Κώστας Βλάσης και με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ για πρώτη φορά εκλέγεται βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, ο παλαιός πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαηλιού.

Στην Αργολίδα, νικητής των εκλογών αναδείχτηκε η ΝΔ, διατηρώντας ουσιαστικά τα ποσοστά που είχε τον Ιανουάριο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πτώση της τάξης του 2,78%, όμως μεγάλος νικητής του νομού είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που κατόρθωσε να πάρει την έδρα από τη Χρυσή Αυγή, που την είχε κερδίσει για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο. Στην Αργολίδα λοιπόν, επανεκλέγεται με τη ΝΔ, ο πρώην υφυπουργός, Γιάννης Ανδριανός, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και για πρώτη φορά, εκλέγεται βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Γκιόλας.

Στην Κορινθία, νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας όμως περίπου μιάμιση μονάδα από τον Ιανουάριο, καταγράφοντας ποσοστό 35,08%, ενώ μικρή πτώση σημείωσε και η ΝΔ. Και εδώ, επανεκλέγονται με το ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Θελερίτη, ο Γιώργος Ψυχογιός και ο Γιώργος Τσόγκας. Την τέταρτη έδρα καταλαμβάνει η ΝΔ και επανεκλέγεται ο Χρήστος Δήμας.

Στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια της Λακωνίας, οι έδρες παρέμειναν αμετάβλητες, αν και κατά τη χθεσινή εκλογική βραδιά, απειλήθηκε η έδρα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη Χρυσή Αυγή. Επί της ουσίας, η ΝΔ ανεβάζοντας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες τα ποσοστά της σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο, επανεκλέγει τον πρώην υφυπουργό ‘Αμυνας, Θανάση Δαβάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ αν και έχασε περίπου τρεισήμισι μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο, καταλαμβάνει τη δεύτερη έδρα, επανεκλέγοντας το Σταύρο Αραχωβίτη. Με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, επανεκλέγεται ο πρώην υπουργός, Λεωνίδας Γρηγοράκος, με μόλις 486 ψήφους διαφορά από τη Χρυσή Αυγή, που ανέβασε τα ποσοστά της στο νομό κατά μία μονάδα.

Τέλος, στη Μεσσηνία και με καταμετρημένο το 99.79% των εκλογικών τμημάτων, απομένοντας για την ενσωμάτωση στο 100% μόνο ένα εκλογικό τμήμα, αν και η ΝΔ κατέλαβε την πρώτη θέση στο νομό, εντούτοις είναι χαμένη, αφού σε σχέση με τον Ιανουάριο, τα ποσοστά της καταγράφουν πτώση κατά 2,51 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ χαμένος είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες. Αντιθέτως, αύξηση κατά μία περίπου μονάδα, εμφάνισε στα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή.

Έτσι, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα σε σχέση με τον Ιανουάριο και εκλέγει τον πρώην υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, που για πρώτη φορά κατεβαίνει στη Μεσσηνία και επανεκλέγεται η Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη και τον Πέτρο Κωνσταντινέα. Η ΝΔ κερδίζει μία έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και επίσης μία έδρα κερδίζει η Χρυσή Αυγή, που την είχε χάσει τον περασμένο Ιανουάριο, επανεκλέγοντας το Δημήτρη Κουκούτση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε