Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δεν κάνει πίσω ο Πολάκης: Τιμώ κάθε έντιμο δικαστικό αλλά… υπάρχουν πορίσματα για παραδικαστικά κυκλώματα – Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Δεν κάνει πίσω ο Πολάκης: Τιμώ κάθε έντιμο δικαστικό αλλά… υπάρχουν πορίσματα για παραδικαστικά κυκλώματα – Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης

– Δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του περί εμπλοκής δικαστικών στα παραδικαστικά κυκλώματα
– Κάνει λόγο για καταγγελίες που δεν ερευνήθηκαν, καθυστερούν ή… χάθηκαν στο δρόμο
– Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε νωρίτερα επείγουσα εισαγγελική παρέμβαση για όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης σε ομιλία του στο Περιστέρι
– Αποστάσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

«Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος». Η δήλωση αυτή του Παύλου Πολάκη, το βράδυ της Πέμπτης (16.06.2016) σε ομιλία του στο Περιστέρι προκάλεσε πολιτικό “σεισμό” και (κυρίως) επείγουσα εισαγγελική παρέμβαση.

Παρά τις αποστάσεις που πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος από τη Βουλή, εκφράζοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη και την εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη να διενεργηθεί κατεπείγουσα έρευνα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φαίνεται πως δεν κάνει βήμα πίσω απ’ όσα υποστηρίζει.

Σε δήλωσή του σχετικά με τα όσα είπε, τα οποία όπως υποστηρίζει «ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση», ο Παύλος Πολάκης τονίζει πως τιμά κάθε δικαστικό ή οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό που με έντιμο τρόπο κάνει τη δουλειά του αλλά, όπως αναφέρει είναι γνωστό πως σε παραδικαστικά κυκλώματα έχουν εμπλακεί δικαστικοί και υπάρχουν πορίσματα γι’ αυτό. Δηλώνει δε πως είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί.

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη

Σχετικά με το θέμα των χθεσινών δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, οι οποίες ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρινίζει τα εξής: 

«Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.
Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.

Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.
Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών. Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί». 

Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση

Μετά την εντονότατη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τις αποστάσεις που πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, που εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, ήρθε η εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας!

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις δηλώσεις Πολάκη περί “παραδικαστικών κυκλωμάτων”. Η έρευνα ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα.

Ειδικότερα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει στην παραγγελία της προς τον κ. Δασούλα: “Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε