Πολιτική

Marfin – Μπακογιάννης: Ντροπή οι δολοφόνοι να κυκλοφορούν 10 ολόκληρα χρόνια ελεύθεροι

Ζωντανεύουν οι μνήμες της τραγωδίας της Marfin στις 5 Μαΐου 2010, στην εμπρηστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή τριών εργαζομένων της τράπεζας και ενός αγέννητου παιδιού.

Στην τελετή μνήμης του Σαββάτου (09.05.2020) για τα αθώα θύματα της Marfin πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια πλακέτας, παρουσία των οικογενειών, της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, με ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που είπε: “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα όλοι μαζί ανοίγουμε έναν άλλο δρόμο μακριά από την διχόνοια”.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο “για συναισθήματα πικρά”, καθώς, όπως τόνισε, “δεν μπορούμε ποτέ να τις ξεπεράσουμε αυτές τις απώλειες”. Ζήτησε επίσης συγγνώμη “γιατί έπρεπε το αυτονόητο να το έχουμε κάνει εδώ και χρόνια”.

Και καταλήγοντας, ο δήμαρχος Αθηναίων διερωτήθηκε εύλογα: “Τι ντροπή οι δολοφόνοι να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι”.

Marfin: Η αποφράδα 5η Μαΐου 2010

Πέρασαν 10 χρόνια και 4 μέρες από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου. Εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους, από εμπρησμό, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας. Ανάμεσά τους και ένα αγέννητο παιδί.

Στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25 – 30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού: H Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών – έγκυος 4 μηνών), o Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μεταναστευτικό: Αυστηρότερες διαδικασίες με screening, ταχύτερη εξέταση αιτήσεων και στενότερη σύνδεση ασύλου – επιστροφών
Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου – Αιχμές Πλεύρη κατά ΠΑΣΟΚ και Αριστεράς για τη στάση τους στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη
ΠΑΣΟΚ: Με ομιλία Ανδρουλάκη ανοίγει την Παρασκευή το 4ο Τακτικό Συνέδριο, παρεμβάσεις από Παπανδρέου και Βενιζέλο – Το αναλυτικό πρόγραμμα
Το τριήμερο 27 έως 29 Μαρτίου στο Παλαιό Φάληρο θα κινηθεί σε άξονες προγράμματος, οργανωτικής ανασυγκρότησης και πολιτικής στρατηγικής, με παρεμβάσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου το Σάββατο και την εκλογή νέων οργάνων να κλείνει τις εργασίες
Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνυμα ενότητας από τον Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Να ξεχωρίζουμε τα σοβαρά ενός κόσμου που αλλάζει από τα μικρά του κομματικού μικρόκοσμου
Ο πρωθυπουργός, από το υπουργικό συμβούλιο, συνέδεσε τη διεθνή αστάθεια με την ανάγκη εσωτερικής συνοχής, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει παρούσα σε όλα τα διπλωματικά μέτωπα
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κατώτατο μισθό στα 920 ευρώ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Αύξηση 40 ευρώ τον μήνα από πέρυσι
Πρόκειται για μηνιαία αύξηση 40 ευρώ από πέρσι, που πρακτικά είναι μισός μισθός ετησίως. Σημειώνεται πως είναι η 6η κατά σειρά αύξηση, με την σωρευτική πρόοδο να είναι στο +41,5% από το 2019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 236