Πολιτική

Οι επικουρικές συντάξεις… τορπιλίζουν τη συμφωνία! “Το ΔΝΤ θέλει αίμα”

Στις επικουρικές συντάξεις... σκοντάφτει η συμφωνία, όπως προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους θεσμούς, που διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητά περικοπές κατά 700 εκατ. ευρώ όσο είναι το έλλειμμα, ενώ οι Ευρωπαίοι δεν εκφράζουν συγκεκριμένη άποψη σε αυτό το θέμα. Παράλληλα, υπάρχει η πρόθεση να μειωθούν στο μέλλον οι συντάξεις χηρείας.

“Οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της συμφωνίας σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό”, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
“Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν “κλειδώσει”, ενώ σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί αύριο.

Διαβάστε αναλυτικά τις νέες απαιτήσεις των δανειστών εδώ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8