Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολονυχτία στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Η Κρήτη τον αποχαιρετά [pics, vids]

Ολονυχτία στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Η Κρήτη τον αποχαιρετά [pics, vids]

Πλήθος κόσμου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, συνέρρευσαν στον ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η σορός του πρώην πρωθυπουργού έφτασε στη γενέτειρά του λίγο πριν από 21:00 το βράδυ της Τετάρτης (31.05.2017) και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Από το πλευρό του, όλη τη νύχτα, δεν έλειψαν τα εγγόνια του, ενώ πολύ νωρίς το πρωί έφτασε στην εκκλησία ο πιστός του συνεργάτης Μανούσης Γρυλάκης.

Οι Χανιώτες ήθελαν να πουν το δικό τους αντίο στον πρώην πρωθυπουργό. Στον δικό τους Μητσοτάκη, στον πολιτικό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του και τους ανθρώπους του. Κι εκείνος ήθελε να “γυρίσει” στην Κρήτη. Κυρίως γιατί εκεί είναι θαμμένη η Μαρίκα του. Και δίπλα της θα αναπαυθεί για πάντα.

Οι στιγμές γεμάτες συγκίνηση. Τέσσερις μαυροφορεμένες γυναίκες με λουλούδια στα χέρια και άνδρες ντυμένη με τις παραδοσιακές πένθιμες φορεσιές των Σφακίων, συνόδευσαν το φέρετρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εκκλησία, που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο όπου έκανε τα πρώτα του βήματα.

«Αθάνατος» ήταν η λέξη που ακούστηκε και χειροκροτήματα συνόδευσαν την είσοδο της σορού στο χώρο του Ναού.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα, η Κατερίνα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντα εκεί για το τελευταίο αντίο στον πατέρα τους. Μαζί τους εγγόνια και δισέγγονα και φυσικά ο πιστός του Μανούσος Γρυλάκης.

Σχεδόν μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία, σχηματίστηκαν ουρές από τον κόσμο που ήθελε για μια τελευταία φορά να αποχαιρετίσει τον πολιτικό που έζησε και πολλές φορές έγραψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, τον τελευταίο των μεγάλων.

Οι φωτογραφίες είναι άλλωστε αδιάψευστος μάρτυρας…

Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα συνεχιστεί έως τις 13:30. Ακολούθως, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και στις 15:00 η ταφή στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, δίπλα στην αγαπημένη του σύντροφο, Μαρίκα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε