Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πέραμα – Τσίπρας: “Προστατεύουμε τους αδύναμους” – Οι τέσσερις δράσεις (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τέσσερις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υπουργούς και βουλευτές της περιοχής, επισκέφθηκε το πρωί το δημαρχείο της πόλης.

Οι δράσεις που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας αφορούν: Στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή ζεστού γεύματος σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας, στην ανάπτυξη υποδομών με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και στον εκσυχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου.

Τετ α τετ με τον δήμαρχο

Ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με το δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για όλα τα θέματα της περιοχής ενώ συνοδευόταν από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί στη συνέχεια το υπαίθριο δημοτικό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

“Γνωρίζω πολύ καλά δήμαρχε, γιατί εγώ έρχομαι στο Πέραμα από τα παλιά χρόνια, ότι είναι μια από τις περιοχές της Αθήνας που συνυπάρχει με την απειλή του κοινωνικού αποκλεισμού. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτές οι παρεμβάσεις δεν είναι αρκετές και ότι πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα. Το μήνυμα είναι ότι παρά την κρίση μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να δώσουμε ενδιαφέρον και προστασία στους πιο αδύναμους και ότι δεν θα αφήσουμε κανένα πολίτη αυτής της χώρας να μείνει έρμαιο στο λαϊκισμό της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής, που ειδικά στο Πέραμα τα τελευταία χρόνια, μια εργατούπολη και ανεργούπολη, έχει βρει έδαφος για να αλωνίζει”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Είμαστε εδώ μαζί με το δήμο, δίπλα στο δήμο, δίπλα στους πολίτες, με κοινωνικούς φορείς, με παρεμβάσεις που έχουν ενδιαφέρον διότι είναι έξυπνες. Μέσα από τη συνεργασία αλλά και την κοινωνική επιχειρηματικότητα με οργανισμούς του δημοσίου αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στο βαθμό που αντιλαμβάνονται την κοινωνική ευθύνη, τους καλούμε σήμερα να συνεργαστούν, διότι αυτό δεν αφορά μόνο το Πέραμα, αφορά 17 δήμους σε όλη την Ελλάδα με υψηλή ανεργία, να συμβάλλουν για την αντιμετώπιση της κρίσης προκειμένου να βρούμε τους πόρους, όχι μόνο για να ανακουφίσουμε πληγές, αλλά και να ανοίξουμε δρόμους για διέξοδο από την κρίση”, τόνισε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης από την πλευρά του είπε ότι, είναι μεγάλη τιμή για την πόλη του που βρίσκεται ο πρωθυπουργός εδώ, θυμίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας έκανε τη διπλωματική του στο δήμο Περάματος και γνωρίζει τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής. Πολύ περισσότερο που το Πέραμα, «αυτό το μικρό κομμάτι γης στο δυτικό άκρα της Αττικής με τα 7,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής, περικλείει ίσως τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά με ιδιωτικά ναυπηγεία και τις προβλήτες του ΣΕΠ και του ΟΛΠ αλλά και το μεγαλύτερο πορθμείο της χώρας».

Ο κ. Λαγουδάκης αναφέρθηκε στην ανεργία που πλήττει την περιοχή και την ανθρωπιστική κρίση και υπογράμμισε τη σημασία των παρεμβάσεων αυτών που στόχο έχουν να ανακουφίσουν τους δημότες της πόλης. Ο κ. Λαγουδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαίρεση του παραλιακού μετώπου της πόλης από το ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με νέα σύμβαση παραχώρησης ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ αλλά και στην ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Υπογράμμισε ως σημαντικό το γεγονός ότι ο νέος ιδιοκτήτης που προέκυψε από το διαγωνισμό για την απόκτηση του ΟΛΠ ανέλαβε την υποχρέωση να επενδύσει 55 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της ΝΕΖ.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνει αμυντικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και δράσεις επιθετικές για την ανάπτυξη της περιοχής, με δεδομένο το γεγονός ότι το Πέραμα είναι μια περιοχή που έχει πληγεί από την ανεργία, πριν ακόμη την κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής του 2011, η ανεργία στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται στο 27%.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να αλλάξουν οι προϋποθέσεις, επί τα βελτίω, για να εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά όσοι εργάζονται στο ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτό: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε