Πολιτική

Πικραμμένος: Να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του λαού!

Με κουβέντες που θα συζητηθούν υποδέχθηκε τον Αντώνη Σαμαρά ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

“Καλώς ήρθατε και συγχαρητήρια”, είπε στον κ.Σαμαρά και συνέχισε:

“Θα ήθελα να πω ότι αναλαμβάνετε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια δύσκολη και ιστορική καμπή. Έχετε πολλές μάχες να δώσετε, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να φροντίσετε να αποκατασταθεί η κοινωνική αδικία. Πρέπει να φροντίσετε να λειτουργήσουν οι βασικές δομές του κράτους: η παιδεία, η υγεία, η δημόσια διοίκηση, η ασφάλεια του πολίτη, η ενέργεια. Πρέπει, τέλος, να φροντίσετε η Ελλάδα μας να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει στην Ενωμένη Ευρώπη. Στην προσπάθεια αυτή δεν είστε μόνος. Γνωρίζετε τις δυσκολίες. Χρειάζεται εθνική συσπείρωση και θα έχετε τη βοήθεια όλων μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να πετύχουμε. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας και το οφείλουμε και στον εαυτό μας. Σας εύχομαι κάθε καλή επιτυχία και επιτρέψτε μου να σας παραδώσω τους φακέλους που έχει ετοιμάσει για σας το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Και πάλι συγχαρητήρια.

Ο κ. Σαμαράς απαντώντας είπε: “Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω πλήρη επίγνωση των κρίσιμων στιγμών που διερχόμαστε ως κράτος, ως έθνος. Γνωρίζω καλά την ανάγκη επιστροφής της αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό που έχει τραυματιστεί. Γνωρίζω την ανάγκη της γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συνοχή.

Θα ήθελα, όμως, κύριε Πρόεδρε, να μου επιτρέψετε να σας συγχαρώ προσωπικά για την άψογη εκτέλεση του έργου σας σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο μας στιγμή. Και θέλω να ξέρετε ότι από τις εμπειρίες σας και από τις γνώσεις σας αισθάνομαι ότι έχω αποκτήσει έναν φίλο, του οποίου τις εξαιρετικές αυτές γνώσεις θα ήθελα να μοιραστώ και στο μέλλον.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Α.Σαμαράς είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας – “Με την βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βγούμε από την κρίση”

Αντώνης Σαμαράς: Ποιος είναι ο 13ος πρωθυπουργός της σύγχρονης Ελλάδας…


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε εσωτερική περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Η παραίτηση Λαμπρόπουλου που άναψε φωτιές
Στις 18 Ιουλίου, ο Λάμπρος  Αντωνόπουλος πήρε την απόφαση, χωρίς να έχει ενημερώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να στείλει  επιστολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επιστρέφοντας πάνω από 15.000 ευρώ που είχε εισπράξει, επικαλούμενος λόγους «ευθιξίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε στο Αττικόν τους τρεις χειριστές του ελικοπτέρου που έκανε προσθαλάσσωση στην Ελευσίνα
Μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ευχήθηκε στα μέλη του πληρώματος «άμεση επάνοδο στα καθήκοντά τους»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 1